Авария на водопровода остави на сухо центъра на Дупница, в бившата Военна болница спасиха положението със запаси в бидони

ВиК авария остави широкия център на Дупница без вода за няколко часа. Кафенетата в този периметър останаха почти без клиенти. В бившата Военна болница ползваха запаси от вода в бидони за почистване на подовата настилка в трите отделения в сградата, сред които и родилно.

Вчера сутринта ползватели на социалната мрежа постнаха снимка на течаща вода по асфалта до спортната зала в центъра на Дупница. Оказа се, че водопроводът е изгърмял, и се наложи служителите на ВиК да работят около 2 часа, за да отстранят аварията. Водата в чешмите беше пусната 1 час след отстраняване на повредата.

От години в бившата Военна болница има практика, когато има вода в чешмите, да се пълнят бидони, за да не остават без вода при подобни ситуации. Във Военна болница са позиционирани отделението по хирургия, ортопедия и родилно отделение, в които хигиената трябва да е на ниво, тъй като има вероятност от вътрешноболнични инфекции.

Чести аварии на водопровода около бившата Транспортна болница оставят без вода отделенията, които се намират там – детско, двете вътрешни, неврологично и инфекциозно. И там се пълнят бидони с питейна вода, която се използва при безводие в чешмите.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *