Австрия е готова на отстъпки за влизането на България и Румъния в Шенген

Австрия е готова на отстъпки пред Шенгенското бъдеще на България и Румъния. Това става ясно от публикации в местните медии. Министърът на вътрешните работи Герхард Карнер е съгласен ограниченията да бъдат премахнати, но само за въздушния трафик.

Условията предложени от Австрия са трикратно да се увеличи мисията на Фронтекс в България, като средства за инфраструктурата за защита на границите трябва да бъде осигурена от Европейската комисия.

Виена иска и засилен граничен контрол между България и Румъния, както и изпращане на австрийски съветници, които да работят с екипите на летищата в Букурещ и София. Условия също е Румъния и България да приемат и търсещи убежащи афганистанци и сирийци.

Очаква се утре наши представители да се срещнат с Герхард Карнер в Виена.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. Вук Надрвен

    От къде накъде някакво си министърче, което скоро може да е никой, ще поставя условия на две страни, членки на ЕС и НАТО? Я да си бръкне с два пръста отзад и да свирне, а нашите овластени дебелосерковци да вземат и да поставят двойно повече условия на всяка инициатива и помощи за Австрия и на Ниската земя, докато им дойде акъла, както предлагат власите!

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *