Авторът на каузата „Сите българи заедно”, публицистът от Неврокопско Никола Григоров: В Македония днес се извършва планомерен, целенасочен, див и варварски геноцид над българите там с цел цялостно изтребване на българската народност

*Ако това се случваше на друг народ от Балканите и Европа, то засегнатата държава щеше да е във военно положение, от президент до последния общински съветник на най-малкото село* Управлението на ЕС полага неимоверни усилия за повсеместното налагане на третия пол, а за геноцида над българите в Македония мълчи като пукел* Радостното е, че поне у нас почти всички поддръжници на сръбско-руската зависимост вече свиха знамената, спотаи се даже и самият доцент Стефан Дечев*

Никола Григоров е икономист, публицист, редактор, книгоиздател. Създател на патриотичната поредица „Сите българи заедно“, включваща телевизионно предаване, издаване книги и музикални албуми. Автор на многобройни икономически и исторически статии. Роден в село Делчево, община Гоце Делчев, средното си образование завършва в неврокопската гимназия „Яне Сандански“, висшето – „Международни икономически отношения“, в УНСС.  Голям радетел за защитата на българския национален идеал, познавач на историческите процеси на Балканите, темата за Македония е неговата страст.

С известния коментатор разговаряме за отношенията на държавно ниво между България и Северна Македония, които по мнението на историците са в застой.

– Г-н Григоров, от доста време не чуваме нищо за българо-македонските отношения на държавно ниво. На какво се дължи тази тишина и летаргия?

– За да бъде обективна оценката на междудържавните отношения между РСМ и България, най-напред следва да се направи едно уточнение: управниците и на България, и на Македония са от тотално руско зависими партии и затова и те са изцяло руско зависими слуги. Особено в областта на двустранните отношения, където след 1944 година изцяло властват руските балкански антибългарски интереси.

Изхождайки от това, затишието между  Скопие и София има следното обяснение:

Скопие мълчи поради няколко причини:

1.От известно време заглъхна всеобхватната подкрепа за скопските престъпници по Конвенцията за геноцида от Европейския съюз.

Млъкнаха даже най-върлите лобисти на македонизма в лицето на самия председател на Еврокомисията г-жа Урсула фон дер Лайен, комисаря по разширяването – българомразеца Оливер Верхайи, холандския премиер Марк Рюте и канцлера на Германия Олаф Шолц.

Млъкна даже и френският президент Еманюел Макрон, който направи престъпния жест към скопските престъпници срещу човечеството, като им премахна историята от условията за влизане на РСМ в ЕС.

2. Спря публичната подкрепа за скопските деятели на геноцида срещу българите от американския представител за Западните балкани г-н Габриел Ескобар.

3. Американският конгрес отхвърли предложението за признаване на македонистките лъжи, а Сенатът въобще не го разгледа. Двата  щата, които се бяха хванали на руско-сръбските лъжи за македонизма, поправиха грешката си и се отметнаха от първоначалното си признаване на македонизма.

4. Явно свършиха и парите, заделени за лобиране на чужди управници и дипломати.

Съгласно някои публикации в медиите, в Скопие били заделили между 35 и 50 милиона евро за „лобиране“!

5. Социалните мрежи ежедневно разбиват македонистичните лъжи и чуждите лобисти започнаха да се усещат и да се плашат от гласността на тяхното обвързване с престъпници по Конвенцията за геноцида и Европейската конвенция за правата на човека.

6. Истинските господари на БЮР Македония – Русия и Сърбия, започнаха да се плашат от влизането й в ЕС, което ще застраши тяхното безконтролно властване във Вардарска Македония, и явно са възприели антиевропейския курс влизането сега на РСМ в ЕС да се отложи до евентуалното влизане заедно със Сърбия в ЕС.

7. Главните скопски българомразци Стево Пендаровски, Митето Ковачевски и Ристиянчо Мицкоски започнаха да вдяват, че бруталната, открита защита на македоностичния геноцид над българите в Македония не работи за тях както вътре в самата Македония, така и в ЕС и САЩ.

София  пък мълчи поради следните  причини:

1. Българските управници по македонския въпрос след 1944 г., та до днес, нямат собствено мнение и чакат заповеди от Москва и Белград.

2. Българските управници и дипломати са тотално ампутирани от български чувства и затова не могат да провеждат някаква истинска българска политика относно спиране на македоностичния геноцид над българите в Македония.

3. Българските управници и дипломати са абсолютно некадърни, неграмотни и пълни кьопавци в областта на истинска национална българска политика относно концлагера само за българи, наречен днес Република Северна Македония.

Затова в София просто чакат разпореждане от Москва.

– Нова линия на поведение ли провежда българското правителство в диалога със западната ни съседка, който е в застой?

– Българските управници са просто руско-сръбски кукли на конци, от които нищо полезно не може да се очаква в посока осигуряване на нормални човешки права на българите в Македония.

Те просто нямат собствена българска политика.

Защото са назначени не за да вършат българополезна работа, а за да съсипват максимално България и българския народ, да пречат на нормалното развитие на България и да прокарват и защитават руските интереси в България и на Балканите.

Затова:

1. Те не знаят истинската българска история, тя  даже изобщо не ги и интересува!

2. Те не знаят какви са българските национални интереси в Македония, дори  не искат и да ги научат.

3. Те не знаят и не искат да научат какви са разпоредбите на Конвенцията за геноцида, на Европейската конвенция за правата на човека и копенхагенските критерии за влизане в ЕС.

4. Тях изобщо не ги трогва терорът над българите във Вардарска Македония, хич не ги интересува защитата на правата на българите в Македония.

5. Повечето от тях изобщо не са в час, че над българите в Македония и днес се извършва див и варварски геноцид, което е престъпление срещу човечеството, при това без никаква давност. И че тяхно задължение е да се опълчат срещу този геноцид и да направят всичко възможно незабавно да го спрат.

–  Какво се случва с мултидисциплинарната експертна комисия по историческите и образователни въпроси на България и Северна Македония? На коя глава са от общата ни история и има ли някакви решения за промяна на учебниците?

– Тази комисия е създадена, за да имитира някаква дейност, защото е назначена от руски слуги както българската, така и скопската комисия.

В нея, първо, от българска страна не са включени най- добрите специалисти по македонския въпрос, и второ – тази комисия досега показа, че нищо полезно не е свършила и нищо полезно няма да свърши.

Комисията за мен чака нареждания какви резултати да отчете.

Скопяни ще си продължават да отричат истинската история, ще се дърлят за запетайките до безкрайност.

Нашите ще се правят на дипломати и от време на време срамежливо ще кажат по някое изречение, че уж са стигнали да някакво общо решение.

А историята е ясна  и категорична.

Македонска нация съгласно истинската наука не съществува, всички теории на Скопие са лъжливи и престъпни.

В потвърждение на това са предостатъчни няколко аргумента:

1. В скопската история на Македония от 1972 г. под редакцията на прочутия лъже академик Михайло Апостолски е записано, че македонският народ за пръв път е признат за отделна /посебна/ нация на 29.11.1943 година в Яйце от югославските комунисти /не от учените/!

Тук особено позорно е скопското свидетелство, че на първото признаване на „македонската нация” не е имало НИТО ЕДИН ПРЕДСТАВИТЕЛ от Македония.

2. Държавният секретар на САЩ Едуард Стетиниус казва на 26.12.1944 г.: „Това правителство смята приказките за „македонска нация”, „отечество Македония” или „македонско национално съзнание” за неоправдана демагогия, която не представлява етническа или политическа реалност“.

3. Османските власти до 1912 г. не са записали в документите си нито един етнически македонец.

4. В Карнегиевата анкета и в документите от Ньой няма посочена македонска нация.

5. Известни са документите за създаване на македонизма и неговите цели за откъсване на българите от българския им корен.

6. Македонската нация, идентичност, език и национално съзнание и днес се налагат НАСИЛА по Вардарско.

При това на българите в Македония НАСИЛА им е забранено да изказват и отстояват своята национална БЪЛГАРСКА принадлежност.

Спре ли насилието над българите в Македония, македонизмът ще отмре най-много за една година.

Затова аз считам, че така наречената историческа комисия е харчене на пари за дипломатически протакания. Още повече че на скопските лъжеисторици им е забранено да казват историческата истина.

– Сякаш заглъхнаха и българските патриотични партии по темата „Македония”. Войната в Украйна и Близкия изток ли я измести от обществения фокус, или се дължи на нещо друго?

– В България, както много пъти съм казвал, няма нито една истинска българска партия, която да брани българските национални интереси, както подобава.

Затова нито една партия досега не е поставила ребром въпроса нито в Европейския съюз, нито в НАТО, а именно: Че в Македония ДНЕС, СЕГА се извършва планомерен, целенасочен, вековен, див и варварски ГЕНОЦИД НАД БЪЛГАРИТЕ ТАМ с цел ЦЯЛОСТНО ИЗТРЕБВАНЕ НА БЪЛГАРСКАТА НАРОДНОСТ по Вардарско.

И нито една партия няма да го постави, защото до една са руско зависими и действат изцяло по разпореждане от Москва.

Такова явно няма и затова всички мълчат!

Сигурно, за да си запазят местата на държавната ясла.

 – Вписването на българите в Конституцията на Северна Македония е блокирано. Това ли ще бъде лайтмотивът на предстоящите парламентарни избори в западната ни съседка?

– Включването на българите в Конституцията е реално осигуряване на нормалните им човешки права и свободи и отваря пътя към спиране на геноцида над тях.

Което е в рязко противоречие с руските и сръбските интереси в Македония и на Балканите, чиито интереси диктуват сърбизиране на българите чрез македонизма и цялостно унищожение на българщината по Вардарско.

Затова скопските управници правят всичко възможно да протакат до безкрайност включването на българите в устава на Македония и при възможност това изобщо да не се случи.

Тук задължително следва да се отбележи, че в Скопие управници и опозиция са едно цяло, една и съща, обслужваща руските и сръбските интереси руско-сръбско-болшевишка колониална каста.

И затова си прехвърлят топката един на друг – от управници към опозиция и обратно.

Престъпният инат на скопските управници и опозиция се дължи главно на два фактора:

1. Заповедите на Москва и Белград.

Както казах, скопската управляваща каста служи на Русия и Сърбия. И при най-малкото съмнение, че ще противоречат на руските и сръбските интереси, те просто ще изчезнат от държавното управление.

Даже някои отговорни фактори могат да паднат от отворен случайно прозорец или да се ударят челно в някой автомобил. Затова сме свидетели на управленчески цинизми, изцяло противни на европейските ценности и критерии, даже и от някои албанци, участващи в управлението на руско-сръбската колония Македония.

2. Българомразието и безразличието на управлението на Европейския съюз и НАТО.

Откъдето изобщо не се виждат никакви признаци, че на скопските престъпници срещу човечеството някой ще им скръцне със зъби или ще удари по масатая за да спрат геноцида над българите в Македония.

Тук сме свидетели на един ужасен парадокс:

За третия пол управлението на ЕС полага неимоверни усилилия за повсеместното му налагане, а за геноцида над българите в Македония мълчи като пукел.

Даже сме свидетели как видни представители от Европа, ЕС и САЩ  насърчават скопските престъпници по Уонвенцията за геноцида.

В това отношение особено много се проявиха:

а/ Президентът на Франция Еманюел Макрон, който по думите на скопските управници премахна историята от условията за влизане на Македония в ЕС.

Или френският президент иска да се премахнат ИСТОРИЧЕСКИТЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА за сръбско- руско-болшевишкия македонистичен геноцид над българите в Македония.

б/ Самата главна еврокомисарка Урсула фон дер Лайен и комисарят по разширяването Оливер Верхайн всячески насърчаваха скопските управници. И ги хвалеха, че са направили всичко необходимо за влизането на Македония в ЕС.

Въпреки че са престъпници по Конвенцията за геноцида и Европейската конвенция за правата на човека!

Въпреки че изобщо не спазват всеизвестните копенхагенски критерии за влизане в ЕС.

в/ Голямо насърчение и потупване по рамото скопските престъпници срещу човечеството получават от специалния пратеник на САЩ за Западните Бълкани г-н Габриел Ескобар, който се отнася към проблема, все едно е назначен на поста си от Белград и Москва.

г/ Голям кураж на престъпниците по Конвенцията за геноцида им даде и тотално корумпираният германски Бундестаг, който направи сръбско-руско- коминтерновския македонстичен геноцид над българите официална германска политика. И сега чрез канцлера и външния министър на Германия иска и натиска да направи този геноцид официална политика на ЕС.

д/ Голяма подкрепа за скопските управници в похода за тотална дебългаризация на българите в Македония дават Холандия, Австрия и Унгария.

Даже и президентът на Хърватия Зоран Миланович самоотвержено рипна да брани престъпниците в Скопие.

Поради тази подкрепа у четящите българи се създава впечатлението, че се готви някаква уловка, така че хем българите да бъдат вписани в конституцията, хем македонистичният геноцид над тях да остане.

3. Гнусното и позорно бездействие на българските управници.

Ако такъв геноцид се извършваше над представители на друг народ от Балканите и Европа, то засегнатата държава щеше да е във военно положение, от президент до последния общински съветник на най-малкото село.

Което е напълно разбираемо, защото патриотични чувства и националноотговорни действия от български и руски измекяри никой не е видял и никой няма да види.

 – Кои са новите рупори на скопската пропаганда след залеза на ОМО „Илинден“?

– Радостното днес е, че по македонския въпрос повечето българи са напълно наясно с проблема.

Това прекрасно се вижда от публикациите и дискусиите в социалните мрежи. Където македонизимът горещо се поддържа само от разни професионални тролове и разни безсъвестни корумпирани участници, пряко или косвено ангажирани в денационализацията на българите в Македония.

Радостното е, че у нас почти всички по-значими поддръжници на македонистичния геноцид над българите в Македония вече свиха знамената и не смеят открито да си показват сръбско-руската зависимост.

Спотаи се даже и самият доцент Стефан Гечев.

Тук много неприятно впечатление прави всеотдайната подкрепа за престъпниците по Конвецията за геноцида в Скопие и за налагане на македонистичните лъжи германската „Дойче веле”.

Което е и напълно разбираемо – Германия все пак обяви за своя официална държавна политика македонистичните лъжи и фалшификации, имащи за цел цялостното унищожаване на българите в Македония.

Това за четящите хора е напълно разбираемо. Явно източногерманският разузнавач Маркус Волф и руските му господари отдавна и много дълбоко са проникнали в политическите среди на Германия. Където изглежда  корупцията е стигнала до космически размери.

– Какво мислите за така наречената група на „софийските македонисти“?

– Шайка кресльовци, като всички други, които се надпреварват да крещят македонистичните лъжи, за да заслужат някой и друг залък от Скопие, Белград и Москва. За тях много добре прилягат думите на един бивш секретар на ОМО „Илинден”:„Дека сме сръбски мекерета е точно!”.

– Кои са съюзниците, на които България би могла да разчита в ЕС в защита правата на македонските българи?

– В момента България по въпроса за спиране на геноцида над българите в Македония НЯМА НИТО ЕДИН СЪЮЗНИК в Европа и в целия свят.

Защото:

1. Много европейски държави и управници имат някакви зависимости, договори и интереси с Москва.

2. Връзките на много държави със Сърбия по най- различни причини са далеч по-важни от връзките с България.

3. Нашите съседи, техните съюзници и някои европейски държави като Германия имат пряк интерес от унищожаването на България, от заграбване на още български земи и от присвояването на части от българската история.

4. Кьопавите ни управници поради своята тотална зависимост от Москва и Белград не могат да изградят трайни връзки с големите европейски държави.

– Каква е оптимистичната Ви прогноза за Северна Македония ?

– За голямо съжаление, все още не съм оптимист относно спирането на македонистичния геноцид над българите в Македония. Който геноцид се извършва чрез фанатизирани протежета от Сърбия и Русия, поддържа се от редица европейски държави и отделни представители на САЩ и няма никакъв решителен отпор от българските управници. Единствената ми надежда за спиране на геноцида над българите в Македония е в просвещението на българите у нас и по Вардарско. Защото просвещението ражда вярата, а когато хората знаят истината и вярват в нея, то рано или късно те ще победят лъжите. Затова призовавам всеки българин, който има възможност, да прави всичко възможно за разобличаване на скопските лъжи и фалшификации и за налагане на историческата истина.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *