Акция „Таен клиент”! Данъчни запечатаха 10 магазина в Пиринско за неиздадена касова бележка и липса на фискален апарат

10 магазина са запечатани при акция на данъчни служители в Пиринско. 3 от затворените търговските обекти са в Благоевград, само на метри от офиса на НАП. Това са магазин за зеленчуци и плодове на ул. „Арсени Костенцев“ и намиращите се отсреща два съседни магазина за чанти и обувки и дрехи втора употреба. Причините за запечатването са неиздаване на фискален бон, липса на касов апарат и разлика между маркираните и наличните пари в касата. Нарушенията са установени на място от софийски екипи в отдел “Оперативни проверки“, съобщи главният експерт в отдел „Комуникации” в ТДД на НАП Лиляна Димитрова. Преди това данъчните служители са действали по метода „Таен клиент“, като са закупили стока от магазините и след като не са получили касова бележка, са излезли от прикритието и съставили актове за констатираните закононарушения.

Търговски обекти са запечатани и в Петрич, село Капатово, Кресна, днес предстои да бъде затворен магазин за дрехи втора употреба в Сандански. Имуществените санкции за фирмите, хванати в крачка, за неиздаване на касов бон са от 1000 до 2000 лв. при първо нарушение и от 1000 до 4000 лв. при повторно, а за липсата на фискален апарат са от 3000 до 10 000 лв. В рамките на административното производство управителите на търговските дружества имат право на възражение преди издаване на наказателните постановления. В Благоевград е уважено възражението на фирмата, стопанисваща магазина за обувки и чанти, който днес ще бъде отворен, което бе упоменато на залепената на витрината бележка за информация на клиентите.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. Клиент на Бар.Бифрии

    Отидете и проверете газарското кафене в кв.Струмско в Благоевград Bar BeFree, където се продават цигари които не минават през касовите апарати и много други неща които се укриват там, как всеки служител се държи с клиентите както му е кеф или му е приятен, как в целия бар щъкат котки и кучета !!! Имат и други неща които не са в ред но трябва да се провери обстойно 😉

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *