Барби с „празнично” посинено око намига на публиката на традиционната изложба „За виното и любовта“ в Благоевград

Благоевградският художник Красимир Якимов намига закачливо на колегите и публиката на традиционната изложба „За виното и любовта“ от рамката на творбата си , специално рисувана за повода. „Без думи“ е кръстил той картината си заради изписаното на нея прозрение „ Най-добрите подаръци са неочакваните“ на миловидна Барби с „празнично“ посинено око.

Изложбата събра 52 творби на 30 автори и бе открита в навечерието на двойния празник. Публиката, сред която бе и кметът на Благоевград инж. Румен Томов, аплодира участниците за усилията и творческата им енергия.

„С тази изложба откриваме един нов сезон на общите събития в галерията след първата за годината великолепна самостоятелна изява на Венци Терзийски“, отбеляза директорът на изложбените зали Иван Милушев и призна: „Имах съмнения дали ще се съберат работи, дали от страна на колегите ще има желание за участие в това седмо или осмо издание на изложбата, която посвещаваме на вечната тема за любовта и празника на Трифон Зарезан и св. Валентин. Оказа се, че притесненията ми са били напразни. Радостно е, че част от тях дадоха своите последни произведения, а много от работите са правени специално за тази експозиция и са свързани с мотото“, каза Ив. Милушев и обяви изложбата за открита. Сред авторите, наред с утвърдени имена на дългогодишни творци и професори, е и служителката в отдел „Общинска собственост“ в кметството Мария Иванова. Дамата призна, че между сужебните и домашни зъдължения и грижите за семейството и двете й деца винаги намира време и за страстта да рисува, а резултата всеки може да види в галерията.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *