Бгбетс: Тайните на залозите в система – какво означават и как да ги използваме

Съществуват десетки видове системи за залагане на спортни събития, които като цяло са непознати на голяма част от хората, дори и на тези, които играят редовно. Използването на различни комбинация вместо игра на сингъл или пък подреждане в права колонка има своите предимства. При системите може да имате една или повече грешни прогнози и отново да спечелите пари, което няма как да стане при единичен залог или при множествен, в който се акумулират коефициентите, без да има вариации между селекциите.

Пълното комбиниране е най-популярната опция

В общи линии принципът на действие е добре познат на залагащите. Избират се определен брой мачове и се подреждат в различен брой колонки, всяка от които обаче съдържа по-малко мачове от общия брой на мачовете. Например, спирате се на 4 мача от програмата на Серия А, но решавате, че да ги пуснете всички в права колонка носи твърде голям риск за вас. В такъв случай тези двубои могат да се наредят по “тройки” – по три срещи във всеки вариант, като по този начин се образуват общо 4 колонки. Ако прогнозата е грешна за един от мачовете, тогава три от колонките ще “изгорят”, но ако другите три са верни, ще има и един печеливш множествен залог. Излязат ли всички 4 срещи, сумарната печалба обикновено е близка до тази, която би се акумулирала при обикновен множествен залог за същата сума.

Системите със странни имена всъщност не са толкова сложни

В практиката на спортните залози има дости видове комбинации, които носят непонятни за играчите названия. Ако не сте наясно какво означават, можете да се обърнете към специалисти в областта като тези от BgBets.com. Какво например стои зад понятието Патент? Това е система, в която при 3 селекции освен 3 колонки по двойки има и още 4 варианта – трите селекции на сингъл + една права колонка, съставена от тях. Очевидно тази пермутация отваря допълнителни опции пред играчите, като им дава шанс да спечелят повече от една колонка, както беше при първия пример с обикновеното пълно комбиниране.

Други интересно звучащи типове системи също предоставят такива възможности. Разликата при опцията Трикси е изключването на синглите, като при 3 селекции остават три дубъла и един требъл. При системата Лъки 15 се играе с 4 селекции, като те се “разбиват” на единични, двойни, тройни и четворни – комбинацията прилича доста на Патент, но с една селекция повече. В този смисъл Янки пък е вариация на Трикси, като отново се спирате на 4 селекции, като не се пускат сингли, а само двойни, тройни и четворни колонки.

Някои селекции не могат да се комбинират

Този вид игра може да се простира отвъд базовото прогнозиране на краен резултат. Но ако две или повече от избраните селекции се отнасят до един и същи мач, а искате да ги калкулирате заедно със селекции от други футболни двубои, това в общи линии не е позволено от повечето букмейкъри. За акумулиране на коефициент от различни събития в рамките на един двубой се използва опцията “Създай залог”, предлагана от онлайн платформите.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *