Бившият боксьор от гоцеделчевското с. Брезница Осман изпусна 100 000 лв., но спечели любовта на цяла България и зрителската титла „MasterChef“

Вълна от възмущение заля цяла България заради финала на кулинарното тв шоу „MasterChef“, в което Осман Пенд от гоцеделчевското с. Брезница не успя да спечели.

„Осман, за България ти си победител. Цялото ти представяне беше блестящо. Даже показа родолюбие и патриотизъм”.

„Повече никога, ама никога няма да гледам това предаване. Избраха кандидатката с измислените тиквички, защото е Марианна, ако беше Айше, нямаше да я изберат. Осман беше най-добрият! За мен той е новият мастър шеф на България“.

„Осман определено беше по-добрият, особено ако се гледа как се разви и фактът, че ще се занимаваш с това! А тази научна работничка никога няма да се занимава с готварство! Абе, с една дума, разочароваха ме тези шефове!“.

„Жалко! Осман беше по-добрият избор. Един достоен и креативен млад човек!“.

„Осман разказа история, много техники и умения, и съм убедена, че всичко е било с превъзходен вкус. Той е победителят!“.

„Позор за предаването, нагласена победа, хиляди видяха кой е най-добрият!“.

Това са минимална част от стотиците коментари, които пълнят българските сайтове от събота, когато стана ясно, че победителка е научната работничка от Варна Марианна Александрова, която далеч не бе най-обичаният съотборник на останалите участници – те я пратиха 7 пъти на елиминации. Въпреки това освен с престижната титла и така желания плакет за най-добър хоби готвач на България тя получи от журито chef Илиан Кустев, chef Александър Таралежков и Явор Сарафов, и наградата от 100 000 лева.

Осман обаче завоюва любовта, уважението и преклонението на зрителите със своите ястия, които са типични за региона, в който е израснал –  предястието „балканска сарма“,  определено от chef Кустев като „феноменално“, и с основното – еленско месо с гъби и юфка.

27-годишният Османе бивш боксьор, чиято любов към готвенето се заражда, докато живее в Англия и работи 4 г. за американската компания „Man v. Food“. След връщането си в България отваря  заведение за здравословно хранене в Гоце Делчев и вдъхновен от спортните си диети, сам измисля менюто.

Осмен Пенд беше единственият мъж, който успя да оцелее в женското царство, което завладя „MasterChef“, и да стигне до финала на състезанието. В надпреварата нашето момче спечели пет отборни игри, получи значка за имунитет и две мастър престилки. Мечтата, с която влезе в кулинарното шоу, бе да го спечели и да направи с парите верига от здравословни заведения в целия регион.

„Ще бъда кратък – вярвайте в себе си и никога не спирайте да преследвате мечтите си!💪🏻Алхамдулиллях ❤️за всичко, което ми се случи дотук!“, написа вчера Осман Пенд в профила си във фейсбук и благодари на хилядите си фенове, които не спираха да го подкрепят през 3-те месеца в шоуто.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *