Бивш благоевградски полицай осъден за присвояване на чужд телефон

Експолицай от Благоевград бе осъден условно за присвояване на чужд телефон. Владимир В. е признат за виновен за това, че на 1 ноември  2021 г. в качеството си на длъжностно лице – служител в „Охранителна полиция” на Първо РУ на МВР – Благоевград, е присвоил мобилен телефон на стойност 809 лв.

Телефонът бил забравен от клиент в таксиметров автомобил. Шофьорът го отнесъл в полицията и го предал на постовия полицай Владимир В. Служителят обаче не съставил протокол за предаване и не докладвал на оперативния дежурен, а си го прибрал в джоба за лично ползване.

Собственичката на мобилния телефон – 30-годишна благоевградчанка, подала сигнал, че телефонът й е изчезнал, и започнало разследване. През месец март 2022 г. след проведени оперативно-издирвателни действия полицаите установили, че телефонът се ползва от техния колега. Той предал доброволно мобилния телефон, но бил уволнен от МВР и междувременно срещу него започнало разследване. Бившият полицай е обвинен за присвояване на чуждия телефон и делото е разгледано в Районен съд – Благоевград. Съдия Кристина Панкова го признава за виновен и осъжда на 3 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок. Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжен съд.

ТИНА ГЕОРГИЕВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *