Бизнесът с нулев интерес към атрактивен имот от 6.6 дка на главен път Е-79 в Сандански, оценен на 650 000 лв.

Атрактивен застроен имот в Сандански с площ 6601 кв.м, намиращ се в местността Друма, на самия главен път Е-79, вчера остана без купувач. Агенция за събирания на вземания бе принудена да отложи търга, след като никой не се съгласи да брои 650 000 лв. за огромния терен, въпреки че оценката му е под 100 лв. за 1 кв.м.

В парцел, който е на ключово място и предлага удобен и бърз достъп до различни точки в Югозападна България и Гърция, има общо 5 масивни и доста запазени сгради – складове за промишлени и селскостопански стоки, 3-етажна административна сграда с 2 просторни магазина, бар и релакс зона, метални навеси, дори трафопост. Вероятно заради очакването на следващия търг цената да падне обаче кандидати не се появиха.

Имотът е собственост на една от най-мощните доскоро частни фирми в Пиринско за търговия с метали и строителни материали – доскорошният лидер в Сандански с 20-годишна дейност на вътрешния и външния пазар „Метал-Кимс“ ООД . Фирмата на Димитър Станков и Петър Царевски, за която Окръжен съд – Благоевград преди няколко години обяви процедура по несъстоятелност заради свръхзадлъжнялост и сложи възбрана върху имуществото й, от няколко години е с обявени за продан имоти, сред които са и 4 къщи в местността Нишан Таши.

 „Метал-Кимс“ ООД  бе основана през 2008 г. от популярния бизнесмен Иван Ковачев, собственик на отдавна фалиралия първи мол в Сандански, и Д. Станков. Впоследствие Ковачев отстъпи мястото си на П. Царевски. Фирмата търгуваше с металии строителни материали, циментови и керамични тухли и керемиди, покривни и изолационни материали, PVC тръби и хидроизолации, произвеждаше и гаражни и портални врати, решетки, парапети, огради и много др., всички от ковано желязо.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

1 Коментар

 1. Hoqta za struma

  Struma omreli kucheta ste i biznesa sa umreli kucheta kato vas…

  Struma porachkov jalt kenef usran

  Koi da go zeme magistralata shte go falira

  Struma jalt kenef usran na porachka

  Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *