Благоевград танцува и пя две вечери с част от елита на българския джаз

Две вечери Благоевград танцува и пя с част от елита на българската джаз сцена. Второто издание на „Джаз фест Благоевград” накара ценителите отрано да изберат „ложи” в околните заведения, а заради предварителните резервации недостатъчно предвидливите останаха без седящи места, но за сметка на това – с цял площад пространство за танци и купон.


Благоевградчани и гости на града се забавляваха от сърце с част от най-добрите български джаз изпълнители

По традиция честта да открият музикалното събитие бе дадена на Биг Бенд Благоевград с няколко гост-музиканти, сред които откритието от първото издание на джаз за деца, организирано в областния център на Пиринско преди 10 години от тромпетиста Венци Благоев – Лъчо Кацарски. Купонът набра сила с младите надежди от „Акага Академия”, а публиката избухна на финала в шеметна забава с любимците си от „Акага”.

Втората фестивална вечер стартира със специално внимание към най-малките, които носителят на музикалното отличие „Кристална лира” за джаз Венци Благоев „зариби” за джаз музиката, като им раздаде два куфара музикални инструменти и любими песни, изпълнени в джаз вариант. Благоевградският тромпетист представи на сцената уникален проект на преподаватели и студенти по поп и джаз музика в ЮЗУ „Н. Рилски” заедно с Антони Дончев и Валери Димчев, и тримата преподаватели в благоевградския университет.

Последните аплодисменти на публиката бяха за харизматичната Хилда Казасян и изключителните музиканти, с които работи през последните години – Христо Йоцов, Живко Петров, Димитър Карамфилов и Михаил Йосифов.

Община Благоевград продължава да поддържа високо нивото на настроението на жадните за култура и събития с проекта Автокино на паркинга на „Кауфланд” на 12 и 13 юли, и Лятно кино от 14 до 20 юни, което за първи път освен прожекция на пплощад „Македония” ще е изнесено и по кварталите.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *