Близо 112 000 лв. заделя Община Благоевград и през 2024 г. за нощна аптека

По 306 лв. на ден заделя Община Благоевград от бюджета си за 2024 г., за да продължи да работи нощно гише в една от аптеките в града. Предложението на кмета Методи Байкушев да се продължи договорът с аптеките, които дават нощни дежурства, е одобрено от постоянните комисиите по икономика и по бюджет и финанси на ОбС. То е включено в проекта за дневен ред на извънредната сесия на местния парламент, насрочена на 15 февруари, на която основна тема ще е бюджетът на общината.

Ангажиментът на изпълнителя на договора „Кю енд би фарма“ ООД с управител Златан Аврионов е от 22.00 до 6.00 часа да осигури работещо гише в една от аптеките на ул. „Ив. Михайлов“ 58 „Г” или на ул. „Васил Левски“ 38 всеки ден в годината, без значение дали е празничен, или делничен.

Припомняме, че договор за нощно гише в аптека бе подписан миналата година от тогавашния кмет на община Благоевград Илко Стоянов след продължително гражданско недоволство заради липсата на такова в цялата община. Задължение да обслужва клиенти и през нощта бе вменено преди години с договор за наем на общинско помещение на една веригата „Марешки”, но заради недостиг на персонал често това условие бе нарушавано. В резултат на обществен натиск Общината опита да упражни по-силен контрол, но веригата освободи общинското помещение и нае частно до него и така се  освободи и от договора за нощни дежурства.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *