Боб с кисело зеле

Необходими продукти:

боб 1 чаена чаша

кисело зеле 700 грама

праз1 стрък

олио 1 кафена чаша

червен пипер 1 чаена лъжица

Начин на приготвяне:

Бобът подготвяте така, както когато готвите само боб. Накиснете боба, може даже още от вечерта. На другата сутрин отцедете боба, сложете го в тенджера със студена вода, сложете на котлона да заври и след като заври излейте водата и добавете отново вода, колкото да го покрие и сложете на котлона. Нарежете ⅔ от праза на ситно и го добавете към боб и го оставете да ври. Вместо праз може да ползвате и лук.

Междувременно, докато бобът ври, нарежете киселото зеле на ситно и заедно с 1-2 чаени чаши зелев сок го сложете също да ври. Зелето и бобът трябва да са напълно сварени преди да се смесят.

След като бобът и зелето са готови, ги смесвате, като преди това отцедете водата на боба, ако е много. Нарязвате наситно останалия праз и заедно с червения пипер ги запържвате в 4-5 лъжици олио. След като празът омекне го добавете в тенджерата с боб и кисело зеле и отново сложете ястието на котлона. След като поври няколко минути ястието е готово да бъде сервирано. Бобът с кисело зеле на фурна е още по-вкусен, ако го запечете за около 10-15 минути на фурна.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *