Грък стреля по българка, набута я в психиатрията

Шокират обвиненията от българка, живееща на остров Крит, срещу 15 години по-възрастния от нея грък, баща на детето й, за проявена агресия, за което е сигнализирано днес Външно министерство в България. Момичето е под закрилата на българското сдружение на острова, от където са наели адвокат. Според показанията, дадени днес от българката пред следовател, гъркът баща на дете й я държал против волята й в семената къща, натъпкана със скрити камери и микрофони.

Изтрил акаунта й в социалната мрежа и ограничил контактите й. В последните месеци, прекарани в изолираната къща извън селото, нещата се влошили, а поводът за последния скандал довел до намеса на полиция, след като била ударена, затова, че говорела на български на детето си.

Пред полицейските служители българката заявила, че е жертва на домашно насилие, живеела в страх защото партньора й я заплашил, че ако си тръгне, ще има последствия и според показанията стрелял с пистолет 3 пъти в стаята, докато майката държала детето в ръце. Не смеела да сигнализира по-рано от притеснение, но след разговар с майка си и нейна приятелка, съобщила незабавно. За да може да запази детето си от българката, с която няма брак, гъркът обявил, че тя има психически проблеми, вкарвайки я въпреки нейният отказ в психиатрично отделение.

Нашенката заяви, че се притеснява за живота на детето си и своя и затова е потърсила помощ. В момента гъркът е прибрал телефона й и българските й документи.

„Едва след намеса на дружеството българката бе освободена от специалния режим и е поставена „поради липса на свободни легла“ на легло в коридора на психиатричното отделение на метър от рецепцията. Вместо да си почива, е оставена да бъде притеснявана максимално на шум, светлина и околните. Там се намира и до момента. Телефонът не й е върнат, както и документа за самоличност.

Притеснително е, че в отделението лекуващият лекар не е видял дори личната й карта, за да потвърди самоличността й, което показва, че цялото й задържане против волята й в психиатричната клиника е запланувано може би с цел да бъде отделена и изкарана луда и лоша майка в очакване, там тя допълнително да си влоши състоянието от притеснение и стрес“, сподели за „Български новини“ председателят на дружеството на остров Крит Петър Анастасов. Ето само няколко фрапиращи изрази от декларацията на българката със съгласието й да се публикуват: „Той ми каза: Стига си говорила на това дете на български“..а когато се противопоставих получих удар. и „Няма да ти позволя да вземеш това дете, чуваш ли? Тук е Крит, не е България…“ Още по-притеснителен е фактът, че бащата на детето носи личното си оръжие в болницата, което публично пред всички показва и размахва в присъствието на майката с бебето в ръце всявайки страх допълнително.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *