Ванга предсказва жестоката криза за вода

„Че дойде време, че имате златни паници, ама нема да има що да турите у тех. Сичко ке е отровено, а водата ке затварате у буркани. Водата ке стане по-скъпа от златото.“ Това пророчество на легендарната българска ясновидка Ванга е записано от нейната снаха доктор Здравка Методиева. Методиева е омъжена за сина на пророчицата Димитър и живее с двамата 22 години – от 1974 до смъртта на Ванга през 1996 г.

Предсказаното от Ванга започва да се сбъдва с пълна сила. Според последните новини следващата голяма криза в Европа ще е за вода. Това е заключението на експерти на основата на изследване, използващо сателитни снимки. Според него Старият континент страда от повтарящи се големи суши още от 2018 г. и това не може да бъде преодоляно дори при настъпването на инцидентни по-влажни периоди.

Проблеми вече има в някои страни. Там реагират и се опитват да вземат някакви мерки. Каталуня първа обяви извънредно положение тази година и започна да доставя течността за пиене с кораби. Във Франция Макрон обнародва план за рециклиране на 10% от ресурсите до 2030 г. В Италия, Гърция и Белгия е отчетен хроничен воден стрес.

Всичко това е предречено от Ванга.

„Да, аз съм жив свидетел на това пророчество – сподели за „България Днес“ доктор Здравка Методиева. – Ванга държеше да я наричам „майко“ и това е причината да се обръщам по този начин към нея, когато се връщам към своите спомени.

Здравка Методиева
Здравка Методиева

Самата истина е, чувала съм с ушите си предупреждението, че водата ще изчезне и ще стане по-скъпа от златото. Едно по едно всяко от предсказанията на Ванга за бъдещето започва да се сбъдва. Наскоро при мен бяха украинци, които живеят в Сандански. Споделиха ми, че пред тях Ванга е направила пророчество за войната, която сега се води на територията на тяхната родина. Дай Боже да започнем да се вслушваме в мъдростта на тази свята жена майка Ванга, която Бог ни изпрати именно в България“ – каза Методиева.

„Преди няколко години бих казал, че Европа има достатъчно вода. В момента съм убеден, че имаме проблем.“ Това казва пред сп. „Политико“ водещият автор на проучването за водната криза Торстен Майер-Гур. Според него правителствата на най-засегнатите страни се налага да вземат мерки. В противен случай кранчетата може да пресъхнат съвсем и да се стигне до напрежение между отделните държави за контрол над водоизточниците.

Вече изглежда безпощадно ясно, че злото, за което Ванга не веднъж е предупреждавала, дебне зад ъгъла.

„Пред мен Ванга каза следното: „Златото ще излезе, водата ще се скрие.“ Това сподели и треньорката на златните момичета Нешка Робева, навръх своя 78-и рожден ден.

„Вярвам напълно в това, което казва Ванга. Другото, което тя ми сподели, е, че трябва да се молим на Бог да запази Земята. Защото алчността ще ни погуби. Това бяха точните й думи, казани преди 1996 г., когато си отиде от този свят.“

Нешка Робева
Нешка Робева

Според Нешка има начин планетата да се спаси. „Трябва да се ограничи производството, а не се угажда на едрия капитал и да издевателстваме над природата – категорична е легендарната треньорка. – Вижте какви големи пари се харчат за проучвания на други планети. А за нашата?“

Всички научни прогнози до момента сочат, че и това лято Европа ще бъде подложена на безпрецедентни горещини. Според данните на ООН жегите ще са най-убийствени в южните части на Стария континент и от тях най-много ще страдат в Испания, Франция, Италия, Гърция, донякъде и в Португалия. В няколко поредни години Германия също се сблъска с небивало безводие. Научните проучвания сочат, че районът на Средиземноморието като цяло се затопля с 20% по-бързо, отколкото средно светът като цяло. Така че обитателите на този някогашен рай тръпнат в тревога дали и тази година ще се наложи да изтърпят ограниченията, които им се стовариха през 2023 г.

„България Днес“ се свърза и с председателя на фондация „Ванга“ Иван Драмов. Той също потвърди пророчеството.

Иван Драмов от фондация "Ванга"
Иван Драмов от фондация „Ванга“

„Вярно е, че Ванга има точно предсказание за предстояща голяма суша и недостиг на вода – каза Драмов. – Ние в България трябва да се чувстваме благословени, че природата ни е толкова щедра и богата на вода. Минералните ни извори също са безценни, но ако не ги използваме разумно, нищо чудно да ги загубим.“

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *