Ветеранът Н. Бодуров: В „Пирин“ вече се плаща навреме, футболът е несправедлива игра понякога…

Ветеранът в състава на „Пирин“ Николай Бодуров увери, че с появата на новите шефове заплатите вече се изплащат навреме, а той самият тренира на сто процента и е в готовност да помогне на отбора за оцеляването му в елита. Според най-титулувания играч в настоящата селекция на орлетата една от най-важните задачи е школата отново да започне да произвежда млади футболисти.

„От момента, когато новото ръководство застъпи, нещата се стабилизираха. На този етап няма забавяне на заплатите. Има за получаване няколко премии, но мисля, че и това ще се случи. Надявам се да успеем да се спасим и през този сезон. Предната година извадихме късмет, дано и сега щастието да ни споходи. Но само с късмет няма да стане, трябват и качества. Отборът през годините е показал пирински дух, има характера да го направи, има волята да се спасява в трудните моменти. Когато е опрян до стената, започва да играе най-силно. Вярвам, че пак ще го направим. Аз тренирам на сто процента и съм готов да помогна винаги. Това го преценяват треньорите. Отношенията ни с предишния наставник Иво Тренчев бяха чисто професионални. За едни нормално е едно, а за други е друго. Затова казвам, че взаимоотношенията ни бяха чисто професионални. С новия треньор ще видим. На този етап ми се струва, че подготовката върви по нормален начин, но ще се види как е протекла, като започнат официалните мачове. Ако има резултати, значи всичко е минало нормално. Ако няма резултати, е логично да не е минала както трябва. Няма нещо изненадващо или непредвидено, че се готвим в домашни условия. Имаме изкуствен терен и един, на който играем, когато е по-меко времето. Бих казал, че условията са напълно нормални. Винаги може да бъде и по-добре, но може и да е по-зле. Подготвял съм се и в по-лоши условия, но и в по-хубави. Ако погледнем другите отбори в Европа и подготовките, които те правят, не бих казал, че имаме нормалните условия за професионален клуб. Но това е нивото в България и трябва да се съобразяваме с действителността тук. В съблекалнята настроението е напълно нормално, всичко е на ниво. Има усмивки и закачки, защото периодът е такъв. Повечето момчета са българи, а когато е така, емоциите са по-големи. Колективът е на добро ниво. Всеки тренира и се старае. Да се надяваме, че през пролетта ще надградим в представянето ни. Ще се постараем и ми се иска от мач на мач да изглеждаме по-добре. Дано имаме шанса да се спасим, защото „Пирин“ заслужава да бъде в Първа лига. Там му е мястото. Едно от най-важните неща за мен е клубната школа да започне отново да произвежда млади футболисти. Надеждата умира последна. През годините „Пирин“ е дал много на футбола в България, а напоследък за съжаление нещата не стоят по същия начин“, коментира двукратният шампион с „Литекс“ и екскапитан на ЦСКА.

Бившият национал върна лентата към периода в немилост в мандата на Христо Янев. „Един от предишните треньори реши да ме освободи. Не искам да му споменавам името на този човек. Той ме махна, защото му казах истината в очите. Имах договор за още година и половина. Когато бях извън отбора, не съм взел нито лев. Не ми плащаха нищо. Финансовото положение тогава не беше добро и ги разбирам. След това наставник стана Радослав Митревски, върна ме в отбора с опция да му помагам и да тренирам. Съгласих се и за мен беше удоволствие. Той е изключително амбициозен човек и добър треньор. Надявам се да успее да се развие като такъв. Отборът тогава се сглобяваше в движение, идваха нови футболисти, но не го оставиха да работи и не му дадоха нужното време. Сигурен съм, че щеше да има успехи. Във футбола обаче е така, никой не те чака. На моменти тази игра е несправедлива. Това е футболът и няма какво да се сърдим“, заключи Н. Бодуров.

ТОНИ КИРИЛОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *