Въоръжени с четки и боя, родители и учители преобразяват класните стаи и коридорите на благоевградското IV ОУ

Обединени от мотото „Обичам моето училище”, родители и учители на благоевградското IV ОУ „Димчо Дебелянов” си „подадоха ръка” и започнаха да боядисват класните стаи, коридорите, за да превърнат училището в едно по-позивно и цветно място. Така, „въоръжени” с мечета и четки, първата група от над 30 майки и бащи се заеха да преобразяват училищното пространство. В унисон с основната идея „децата и цветя” съвсем скоро време IV ОУ ще придобие нов естетически вид в три различни цвята. Първият етаж ще грее в жълто, вторият в синьо, третия в лилаво, а класните стаи ще бъдат украсени с индивидуални 3 D тапети, които ще хармонизират със съответния изучаван предмет.

Впечатляващ е фактът, че средствата за започването на мащабното начинание са осигурени от дарения. За 15 септември бе организирана кампания – благотворителност вместо цветя. Вярвайки, че могат да превърнат IV ОУ в храм на мечтите /какъвто е и химнът на училището със 123-годишна история/, учителите и родителите успяват да съберат сумата от 1362 лв. и закупуват бои, консумативи. След повече от успешното начало, следващата група доброволци ще се „ изяви” тази събота и неделя, а до 15 октомври  училището в квартал „Грамада” ще стане още по-уютно, изпълнено с творчество и професионализъм. 

„В действителност родителите се включиха с голям ентусиазъм и доказаха, че са част от училищната общност и живот”, сподели зам. директорът Ели Димова, убедена, че именно ползотворното сътрудничество между учителите и родителите е успешният модел за обучението, възпитанието и социализацията на децата.    

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *