Двете конкурентки на вр.и.д. шефа на ЦЛТРДБ С. Иванова отпаднаха преди финала на конкурса за директор

Вр.и.д. директорът на Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград Силвия Иванова остана сама на финала на конкурса за шефския пост. Двете й конкурентки Емилия Вишанина и Снежанка Попдимитрова бяха отстранени преди събеседването, което е последният етап от надпреварата, след като на писмената част за представяне на концепция за развитие на институцията са оценени доста ниско от комисията начело със зам. кмета по хуманитарните дейности Василиса Павлова.

Емилия Вишанина, която в момента ръководи Дневния център за стари хора в Благоевград, е получила скромните 39 точки на изложението си, а началната учителка Снежанка Попдимитрова, която бе в листата на ВМРО за съветници на провелите се миналата есен избори, е оценена с 23,8 точки. Единствена сред претендентите за поста С. Иванова прескочи 50-процентната граница, като идеите и плановете й за работа начело на ЦЛТРДБ са оценени с 83,6 точки и затова само тя вчера се яви на събеседване, като резултатите от конкурса се очакват всеки момент.

Силвия Иванова е учител с над 20 г. стаж в ІV ОУ в кв. „Грамада“, тя оглави Центъра през януари, след отстраняването на титуляря Цветанка Гаврилова. Кметският екип отстрани назначената от екипа „Камбитов” Цв. Гаврилова с мотива, че не отговаря на условията да заема длъжността, тъй като към датата на проведения конкурс не е имала нужния учителски стаж. Тя пък заведе съдебно дело, което още не е приключило. 

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *