Двукратният Спортист №1 на Благоевград К. Илиев, банскалийката К. Гемкова и сумистът от Полена Ив. Благоев с приза „Златен пояс“ в бойните спортове

Двукратният Спортист №1 на Благоевград К. Илиев, банскалийката Катрин Гемкова и сумистът от Полена Иван Благоев заслужиха приза „Златен пояс“ в бойните спортове за 2023 г. Световният шампион по таекуон-до от Астана и по кикбокс от Албуфейра оглави класациите на двете федерации и е на път да отвее конкуренцията в областния център на Пиринско за трети пореден път в подреждането на най-добрите спортисти на годината. Златното момиче на „Хоук-Банско“ поведе шампионското хоро в женското таекуон-до с европейската титла в Лидо ди Йезоло през април. Медалистът от световни, европейски и държавни първенства по борба и сумо Ив. Благоев пък бе отличен от Националната асоциация на бойните спортове с една от петте най-престижни статуетки в категорията „Ярка победа“. Наградата за най-добър спортист при мъжете грабна Иван Хвърков за историческия триумф на световното по самбо в Ереван, където спечели първо злато за България от няколко десетилетия насам. Най-добър спортист при дамите е 17-годишното дете чудо Калина Бояджиева, трикратна шампионка на планетата в кикбокса. Навръх рождения си ден за най-добър треньор бе избран Христо Христов /сумо/, след като неговите възпитаници донесоха куп медали от различни международни турнири, включително от Евро-2023“ в Полша. Специалната награда за „Вярност на традиции“ отиде при Иван Иванов от Българската карате киокушин федерация.

НАБС събра за шести път на едно място най-добрите от най-добрите бойци, на които раздаде индивидуалните призове за постигнатото през отминаващата година. 12-те федерации в обединението излъчват най-титулуваните свои състезатели и треньори, а асоциацията връчва петте най-скъпоценни статуетки „Златен пояс“.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *