ДЛС „Дикчан“ с нов директор от днес, смениха Исмаил Моллов с експерта от ИАГ Мурад Шикиров

Директорът на Югозападното държавно предприятие инж. Валентин Чамбов отстрани от поста шефа на ДЛС „Дикчан“ в с. Сатовча Исмаил Моллов. Заповедта му е връчена в петък в края на работния ден в сградата на ЮЗДП, където е бил извикан. Официална информация за причините, поради които е прекратен договорът му за управление, няма. Самият Моллов също не можа да каже.

„Инж. Чамбов ми звънна в 15.00 часа да тръгна за Благоевград, а там само ми връчи заповедта без всякакви обяснения. Не е заради работата в стопанството, защото миналата година завършихме на печалба с 680 000 лв. Не е и заради изтичане на договора ми за управление, понеже през 2023 г. го подписах за 5 г. Няма връзка и с цените на дървата за огрев, заради който преди 2 г. имаше декларация срещу мен от общинските съветници при министър Кирил Вътев – в четвъртък пристигна писмо от министерството с указание да свалим с 20% цените. Както и да е. В понеделник ще отида да си взема от кабинета личните вещи, които са главно награди и персонални грамоти за добра работа. Ще представя на колектива и новия директор. После ще се запиша на борсата”, заяви Моллов.

Исмаил Моллов е от с. Абланица. През 1998 г. е завършил Лесотехническия университет в София, специалност „Горско стопанство”. Професионалната си биография започва в „ДГС Беслет” – Гърмен като технолог по дърводобива. Близо година работи като началник горскостопански участък в Държавно лесничейство – Гоце Делчев. От 1999 до 2009 г. е зам. директор и директор на „ДГС Гърмен”. После 5 г. е заместник-кмет на Хаджидимово. През 2014 г. бе назначен за зам. директор на ЮЗДП, а през януари 2018 г. оглави ДЛС „Дикчан“.

Новият директор на ловното стопанство е Мурад Шикиров. До момента той работеше като главен експерт в Изпълнителна агенция по горите. Новата му длъжност ще го върне в родния край, защото Шикиров е от с. Плетена.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *