Домашно кьопоолу

Необходими продукти:

  • 2 червени чушки
  • 2-3 патладжана
  • 1-2 скилидки чесън
  • 1-2 домата
  • Пресен магданоз
  • Сол на вкус
  • Олио/Зехтин
  • Оцет по желание

Начин на приготвяне:

  1. Измийте и сложете патладжаните и двете чушки в тавичка и пъхнете във фурната. Печете, докато омекнат.
  2. Докато зеленчуците се пекат, нарежете доматите и магданоза на дребно. Скилидките чесън може да пресовате или просто да ги нарежете и тях на дребно.
  3. Когато патладжаните и чушките се изпекат, оставете ги да изстинат и ги обелете. Почистете ги от семената, които са вътре. Нарежете ги на много ситно. Ако желаете може и да ги пасирате, кой както предпочита.
  4. Сложете всичко в купа и овкусете с олио/зехтин и сол на вкус. Ако желаете, може да добавите и няколко капки оцет. 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *