Дърводобивници в Разлог на протест заради готвената смяна на директора на ДГС Ив. Гърков, не искат да работят с Ив. Гергов

Собственици на дърводобивни и дървопреработвателни фирми днес сутринта стягат протест срещу предстоящата смяна на директора на „ДГС Разлог” Иван Гърков. Мотивът им е, че от назначаването му през август 2018 г. с него се работело много добре, дърводобивният план се преизпълнявал на 120%, комуникацията била лесна и той се съобразявал с проблемите им.

„Ако ръководството на ЮЗДП не чуе протеста ни, сме категорични, че няма да работим с Иван Гергов, когото се гласят да ни изпратят за директор”, заплашиха дърводобивниците.

Директорът на ЮЗДП инж. Дамян Дамянов потвърди пред „Струма“ информацията за готвената в понеделник смяна, но бе категоричен, че няма да отстъпи. Той припомни, че рокадите на директорите в отделните горски стопанства, които ЮЗДП от години прави на по няколко месеца, са за да се предотврати възможността за корупционни схеми, в които директорите могат да влязат при по-продължителен престой в един директорски кабинет. За самия Гърков Дамянов уточни, че няма да го връща на предишната му месторабота в Пещера, а смята да го остави като заместник-директор в „ДГС Разлог”.

Името на новия шеф на Горското в Разлог Иван Гергов пък се свързва главно с управлението му на „ДГС Благоевград”. През лятото на 2018 г. той обаче бе уволнен дисциплинарно от Горнкото в Благоевград след разследване на няколко сигнала за различни нарушения. Едно от тях бе за имот, собственост на дирекцията, който той дал под наем въпреки  изрична заповед на тогавашния министър на земеделието Румен Порожанов. Другата причина бе забавянето на заповед, касаеща запечатването на цех, собственост на дървен бос от Разлог.

След кратко оставане без работа през 2019 г. Иван Гергов пое управлението на „ДГС Кресна”, но миналата година бе отстранен и от там и отново излезе на борсата. Сега за пореден път става директор.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *