Д. Бербатов отрече да познава човека от собствения си екип, сочен за организатор на кървавия протест срещу БФС

Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов отрече да познава човека от собствения си екип Ивайло Гроздев, сочен за организатор на кървавия протест срещу БФС на 16 ноември.

„Не познавам организаторите, видях за събитието в социалните мрежи. Подкрепих го като гражданин, като фен. Исках да отида на мача с Унгария и да го гледам. Аз призовах за мирен протест, но насилието ражда насилие“, заяви благоевградчанинът, след което за първи път коментира подадената оставка от Борислав Михайлов и потвърди кандидатурата си за шеф на родния футбол.


„Вече ще станат три години, откакто с моя екип започнахме тази борба, и нещата ще бъдат докарани до край. Фактът, че се стигна до така чаканата от всички оставка, говори красноречиво. Разбира се, че ще се кандидатирам за президент, но битката е за българския футбол и това управление, което вече 18 г. продължава да прави нещата не както трябва. Настана време разделно за всички, които обичат тази игра, да им покажат, че мястото им не е тук. Борбата е да се направи така, че футболът ни да тръгне в друга посока, тъй като във всяко управление, когато властта те опиянява и минава много дълго време, ти забравяш да направиш правилните оценки, точните решения и се вижда на какво дередже е футболът ни в момента“, каза още Бербатов и се похвали, че е говорил с президента на УЕФА Александър Чеферин, но не разкри подробности от разговора.

„Обадих му се и изказах притеснението си от това, което се случва в БФС и българския футбол. От много време поддържам връзка с него и му показвам какво се случва тук. На базата на името, което съм си изградил чрез футбола, имам тези връзки. Не мога да влизам в детайли какво ми е казал. Като президент на УЕФА той знае какво се случва в България, но аз съм длъжен да го доинформирам“, обясни предводителят на опозицията срещу Боби Михайлов и Ко.

„След оставката следват няколко неща. Те са много важни и футболната общественост трябва да ги следи. Първото е да видим дали в седемдневен срок Търговският регистър ще впише временно изпълняващия длъжността Михаил Касабов. Ако това не се случи, значи продължават някакви игрички, които да се кроят. Някакви тарикатлъци и шантажи, които пак си мислят да направят за конгреса. При предишната оставка Борислав Михайлов беше отписан в Търговския регистър, Михаил Касабов беше вписан като негов заместник. Ако след седем дни се случи така, това е показателен знак, че пак нещо се крои“, предупреди Бербо.

ТОНИ КИРИЛОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *