Един мач дели лидера „Пирин“ /ГД/ от завършек на полусезона с пълен актив, няколкостотин фенове събра визитата в Брезница

„Пирин“ /ГД/ е само на един мач, за да завърши с пълен актив от точки в зона „Места“ на „А“ областната група, с което да си осигури добра изходна позиция за финалната пролетна атака на плейофа срещу първенеца в зона „Струма“ и оттам към баражите за промоция в ЮЗ Трета лига. В предпоследния есенен мач  неврокопчани надделяха с 4:2 срещу един от най-коравите съперници „Брезница“ на неговия негостоприемен стадион. На трибуните се стекоха няколкостотин фенове, които създадоха латиноатмосфера. Подопечните на Димитър Крушовски предрешиха изхода до почивката. Още в 4-та мин. най-опитният в състава Петър Лазаров напредна самостоятелно и от дъгата на наказателното поле стреля неспасяемо във вратата, пазена от Физула Алим. Само 10 минути по-късно Илия Карапетров проби по крилото и подаде на Виктор Шишков, който без забавяне удвои преднината на своите. Последва размяна на опасности пред двамата вратари и пропуски на Ангел Джунов и Илия Карапетров за гостите и Мустафа Иса за домакините, който все пак се реваншира с точен завършващ шут половин час след началото. Радостта на брезничани обаче трая едва четири минути, след като изстрел на Карапетров рикошира в тялото на съперников защитник и влетя в мрежата. В края на първото полувреме се разписа Милен Лефтеров и макар че през втората част темпото поспадна, голови положения не липсваха. В 65-та мин. с хубав удар от границата на пеналта Иса отбеляза през куп от играчи второто си попадение в мача и минимизира с още малко поражението. За край на полусезона пиринци срещат коварния „Дебрен“ в отложен от 30 октомври двубой.

„БРЕЗНИЦА“: Ф. Алим, Грошар, Иброш, Шумаров, Аян, И. Р. Мерсим, И. М. Мерсим, Джамадан (65-И. Капанък), Бабеч (60 Шабан Маджар), М. Иса, С. Капанък.

„ПИРИН“ /ГД/: Моламустафа, Макриев, Гуцев, Мутов (60-Белянов) Кирчев, Лазаров, Кичуков, Карапетров (46-Д. Головодов), Лефтеров (87-Асипов), Шишков (60-Бацалов), Джунов (87-Доспатлиев).

АЛЕКСАНДЪР ГЕОРГИЕВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *