Една от жертвите в тежката катастрофа край Бузлуджа била шеф в МОН

62-годишната жена, загинала в тежката катастрофа на разклона за Бузлуджа в петък, е била експерт в МОН. Това съобщи министърът на образованието професор Галин Цоков при представянето на разработените от ведомството мерки за промени в училищното образование. 

„За съжаление, войната по пътищата влезе в нашето министерство, за което искрено съжалявам“, коментира министърът. 

„В петък вечерта, при нелеп инцидент загина една много важна за нас колежка – Мариана Лозанова. Искам да изкажа още веднъж съболезнования на нейното семейство, близки и колеги. Мир на праха ѝ и дано да успеем да продължим нещата, за които тя усилено работеше през последните години в дирекция “Организация и контрол”. В рамките на тези няколко месеца успяхме да разработим и от догодина да влезе в действие една национална програма за безопасност на движение“, допълни Цоков. 

Припомняме, че заради неправилна маневра в тъмното шофьор на тир причини смъртта на двама души – баща и дъщеря, и рани млад мъж на пътя, който води към град Шипка. Тирът, управляван от украински шофьор, направил непозволена маневра назад и леката коля се ударила челно в ремаркето на камиона. Мъжът и жената загиват на място. 23-годишният Александър Проданов, който е един от младите умове на България, носител на множество научни награди, е в болница.

Източник: Нова

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *