Топ теми

ЕТНОСВАТБА! Стефчо и Валентина се ожениха в Ягодинската пещера, отлетяха на меден месец в ОАЕ

След осемгодишна любов Стефчо и Валентина Лазарови си казаха “да” на романтична сватбена церемония в Ягодинската пещера пред роднини и приятели. Часове по-късно те отлетяха на меден месец в Обединените арабски емирства /ОАЕ/.

Искрата на любовта между Стефчо Лазаров от Ресилово, община Сапарева баня, и столичанката Валентина пламнала още в първи курс на Технически университет и не угасва вече 8 години. През това време Валентина започнала работа като бизнес анализатор в мобилен оператор, а Стефчо има малка ИТ компания.

Развълнуван от преживените емоции, младоженецът разказа как се е родила идеята за етносватбата:

“С Валентина цяла година обикаляхме България. Посетихме много места, където е съхранен българският дух. Когато за първи път отидохме в Ягодинската пещера, ахнахме от красотата и неземната атмосфера, която усетихме. Още тогава решихме, че ще се оженим на това място и гостите и ние ще бъдем облечени в традиционни български носии. И двамата прегърнахме тази идея и се получи истинско изживяване и за нас, и за гостите. Носиите взехме назаем от Кирил Амбарков, ръководител на танцов ансамбъл в Дупница. В Ягодинската пещера ни посрещна малко гайдарче, което свиреше.

Със съпругата ми сме решили да останем в България и тук да градим кариера и да създаваме деца. Нашето място е тук. И двамата обичаме корените си и искаме да дадем пример на младите хора. Да останем в България е осъзнат избор, а не стечение на обстоятелствата”, категоричен е Стефчо Лазаров.

Младата двойка се венча в черквата в Широка лъка от отец Иван Марински. По българска традиция през целия ден се вя трибагреникът на поляната край Ягодинската пещера.

Младото семейство получи пожелания да създаде много деца и да ги възпита в български дух.

Стефчо и Валентина сами поеха разноските по сватбата и за медения месец, като отказаха финансова помощ от родителите си.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *