Ето как ще се промени тялото ви, ако спортувате по 30 минути дневно

Ежедневната физическа активност е от съществено значение за вашето здраве. Не е нужно да прекарвате часове наред във фитнеса, за да постигнете видими резултати. Можете да спортувате дори само по половин час на ден, като ключовото е да сте редовни. Ето и как ще се промени тялото ви, ако спортувате по 30 минути 7 дни от седмицата:

Отслабване и стягане Още след първите две седмици ще забележите, че тялото ви започва да се извайва. Тлъстинките и паласките ще започнат да изчезват, а вместо това ще са налице едни по-добре оформени бедра, корем, ръцете и крака.

Ще усетите прилив на енергия Редовната физическа активност доказано се бори с нивата на стрес и усещането за тревожност. Заедно с това повишава нивата на енергия. Ще забележите, че ставате по-издръжливи, имате желание за повече дейности и приливате от енергия. Това е така благодарение на хормоните на щастие, които се отделят при спортуване.

Ще забележите повишено либидо

Редовното спортуване не само ще ви накара да заобичате тялото си още повече, но и ще повиши вашето сексуално желание. Често обездвижването и лошата стойка са в основата на намаленото либидо. Спортуването, от друга страна, спомага за балансиране на хормоните в тялото и допринася за по-добър и пълноценен сексуален живот.

По-гладка кожа Страдате ли от суха и лющеща се кожа? Това може да се промени, когато започнете да спортувате по-сериозно и редовно. Благодарение на физическата активност тялото започва да се поти по-често, което допринася за изчистване на токсините и мъртвите клетки.

Кожата става по-гладка и по-красива. Тялото ухае по-добре Когато се раздвижвате редовно и за по-дълго, вие раздвижвате и всички системи в тялото си. Тяхната подобрена работа ви помага да се пречистите и намалява лошата телесна миризма, дължаща се понякога и на заседнал начин на живот.

По-малко болки в гърба, шията и раменете Работата на компютър, продължителното шофиране и заседналият начин на живот ни причиняват схващания и болки по цялото тяло. Понякога след продължителни часове в офиса сме толкова изтощени, че нямаме желание за нищо. Тогава можем да заложим на 30-минутна разходка в парка, която ще ни върне силите и ще се отрази чудесно на цялото тяло.

По-малко подуване и задържане на течности При заседналия начин на живот често страдаме от подуване на крайниците и лицето, стомашни проблеми, газове и усещане за тежест. Благодарение на редовното движение тези проблеми отпадат. Каква физическа активност може да практикуваме всеки ден? Можете да заложите на тичането и фитнеса, при които се горят много калории. Но ако те не са вашите дейности, то опитайте с бързо ходене, зумба, салса или народни танци. Това са ефектни методи за спортуване и забавление.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *