Ето 10 причини да няма романтика във връзката ви

Ако сте романтична натура и си мечтаете с любимия човек да вечеряте на свещи, да се сгушвате на дивана в приглушената светлина, да танцувате на любимата си песен само двамата, вероятно всичко това би ви липсвало, ако във връзката ви няма романтика.
Когато си представяте щастието и хармонията в любовта, със сигурност образите на романтиката изскачат в съзнанието ви. Но какво се случва, ако попаднете на партньор, който обичате дълбоко, но за когото романтиката се изразява в това да изпиете по една бира, гледайки футболен мач?
Можете ли да имате връзка без романтика?
Напълно възможно е да се окажете обвързани с човек, който не си пада по романтиката и не я намира за необходима в отношенията. Ако за вас това е важно, липсата на романтичност във връзката ви може да се окаже предизвикателство. И въпреки това не е невъзможно да има връзка без романтика, стига и двамата партньори да имат тази нагласа. Романтиката не е задължителен фактор за щастие в отношенията.
И все пак има някои странични ефекти на това да имате връзка без романтика. Ето 5 от тях:

    Липса на емоционална интимност и близост.
    Понижено сексуално привличане. 
    Повишено напрежение и чести конфликти. 
    Понижено усещане за удовлетворение от връзката. 
    По-голяма вероятност от изневяра. 

Какви могат да са причините за липса на романтика във връзката? Ето 10 от тях.

1. Липса на комуникация
Когато има дистанция между партньорите, недостатъчно споделяне, некачествена комуникация по отношение не само на проблемите и решаването им, а като цяло – това може да е причинено от липса на романтика. И то не задължително в сладникавия ѝ смисъл, а в смисъла ѝ на близост, споделеност, доверие и емоционална интимност.

2. Стрес и заетост
Работата, професионалните ангажименти, пътуванията, стресът в ежедневието наред с проблемите могат да са причина за липса на романтика. Когато сте претоварени и стресирани в много случаи последното, на което бихте обърнали внимание е романтиката.

3. Рутина и предвидимост
Романтиката се нуждае от подхранване. Идеи, изненади, жестове, думи, всичко има значение за подбуждане на интереса и близостта. Ако оставите рутината да вземе надмощие, тя ще прогони романтиката.

4. Липса на уважение
Уважението е от голямо значение, за да се чувствате близки във връзката си. Близостта не се измерва само с физическа интимност. Емоционалната близост е важен фактор, който оказва влияние в това партньорите да изпитват нужда да проявяват романтични жестове един към друг. Когато демонстрацията на липса на уважение е постоянно налице, желанието за романтика нормално спада значително.

5. Негативно отношение
Представете си как бихте могли да имате желание за романтика, ако усещате негативно отношение от партньора си през цялото време? Ако това се случва, липсата на романтика във връзката е очакван феномен.

6. Липса на физическо докосване
Ако с партньора си не се докосвате, освен когато правите секс, това може да е една от причините за липса на романтика. Докосването е израз на желание за емоционална близост, не само физическа. Партньорите, които се галят, докосват и стоят близо един до друг в ежедневието си са много по-склонни към романтика, отколкото онези, които не го правят.

7. Пренебрегвате срещите
Спомнете си как е било в началото на връзката ви, когато излизането на срещи е било единственото време, което сте прекарвали заедно. Тръпката тогава е била огромна. Желанието да правите всяка среща уникална и забележителна е било налице. Старали сте се да измисляте различни изненади, които да правят всяка среща запомняща се. Спомнете си това и си отговорете дали продължавате да го правите. Ако отговорът е не, това е една от причините за липса на романтика между вас.

8. Липса на споделени интереси
Любовта и страстта са до време. След това идва периодът, в който се разбира дали наистина връзката между вас има бъдеще или не. До голяма степен фактор тук са споделените и сходни интереси, цели в живота, разбирания и посоки. Ако се разграничавате по тези фундаментални параграфи, романтиката лека-полека ще избледнее.

9. Липса на усилия
Не само романтиката се нуждае от усилия. Цялостните отношения във връзката трябва да се подхранват от постоянно полагане на усилия, правене на компромиси и стремеж за подобряване на усещането между партньорите. Ако усилия липсват, романтиката загива.

10. Постоянно недоволство
Ако от партньора си чувате само недоволство, отправено към вас, желанието ви за романтика ще спадне. Ако вие самите сте недоволни от него и го изразявате с всяка фибра на тялото си, това също е огромна пречка за романтиката.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *