Топ теми

Е. Христова се отказа от лидерския пост в БСП – Бобов дол

След 10 г. начело на общинската структура на БСП в Бобов дол Елеонора Христова, която е и председател на ОбС – Бобов дол, а по професия е учителка, се отказва от лидерския пост в БСП. За нейното място се спряга служителката в Общинска администрация Анелия Сърбинска.

В момента се провеждат събрания в организациите на БСП в миньорската община, на които членовете на партията издигат кандидати за депутати от общината и паралелно предлагат и нов лидер на БСП  Бобов дол.

Голяма част от членовете на БСП са предложили  Анелия Сърбинска за освободения от Е. Христова лидерски пост, но на предстоящата конференция, която ще се проведе в петък, ще се вземе решение Анелия Сърбинска да е секретар на организацията на БСП в Бобов дол.

Репортер на “Струма” се свърза с Елеонора Христова и я попита защо се отказва от поста председател на общинската структура на БСП. Ето какво заяви тя:

“Отдавна обмислям напускането на лидерския пост в организацията. Повече от 10 г. съм председател на общинската организация. Аз оставам член на ръководството на партията и редови член на БСП. Работя като учиел, председател съм на ОбС и ми е трудно да съвместявам работата на трите места, друга причина няма”, заяви Е. Христова.

На въпроса как възприема новата платформа в БСП “Социализъм 21 век” – като разцепление или ново крило в партията, Е. Христова отговори: “В БСП има много вътрешни организации и не възприемам “Социализъм 21 век” като разцепление на партията. Все още не съм прочела всичко около това движение, но моето мнение е такова”.

Дългогодишният общински съветник от БСП Георги Пехливански е на друго мнение по темата. Ето какво заяви той : “Раздвоен съм относно новата платформа в БСП. В нея влизат лица, които са изнесли много битки на БСП през 30-те години от демокрацията. Ако имат нови идеи, които да помогнат на партията, заставам зад тях, но ако искат само оставката на К. Нинова и ръководството на партията в момента, не ги подкрепям. Не е сега моментът преди избори да се искат оставки. В тази платформа участва и бившият депутат от 10-и МИР Валери Жаблянов. Харесвам го като политик, има опита, умее да говори, но той не направи нищо за Кюстендилска област през 4-те г. в Народното събрание. Не се появи пред хората, които са го изрбали от Дупница, поне да ги попита какви са им проблемите”, заяви Г. Пехливански.

ЙОРДАНКА ПОПОВА 

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *