Запеканка с пилешко филе, тиквички и сварени картофи

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

3 броя пил. филета от горната част на бутчето
2 тиквички
3 средно гол.картофа
1 глава пресен лук, заедно със зелената част
6-7 скил.чесън
сол
подправки по желание: черен пипер, кимион, копър, червен пипер, чубрица
половин кофичка кисело мляко
3 яйца
2,5 с.л. брашно
олио за задушаване на продуктите
1 средно голям морков
1-2 с.л. дом.пюре
80 г настърган кашкавал

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

В малка тенджерка или тиган задушавам ситно нарязаните лук и морков. Когато са почти задушени добавям и нарязаните скилидки чесън. Изсипвам ги в намазнена тава и разпределям равномерно на дъното й. В същия съд задушавам пилешките филета, нарязани на малки кубчета, добавям сол, подправките и доматеното пюре. Изсипвам овкусеното и почти сготвено пилешко месо върху лука и морковите. Разпределям го навсякъде равномерно. В друга тенджера сварявам картофите, обелвам и нарязвам на дебели шайби. В останалата мазнина от пилешкото задушавам тиквичките, нарязани на кубчета до омекване, добавям пак няколко скилидки ситно нарязан чесън. Ако е счукан в хаванче, вкусът на ястието става различен и много приятен. Към готовите тиквички добавям и наситнен копър, малко сол. Тях изсипвам върху пилешкото месо. Най-отгоре завършвам ястието със сварени картофи, нарязани на дебели шайби. Отгоре поръсвам със малко сол и черен пипер. Слагам във фурната на силен огън за 25-30 минути, докато картофите се запекат. Заливам ястието със сос от яйцата, брашното, кашкавала и киселото мляко, поръсвам със сол и черен пипер. Отново допичам до златисто.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *