Заради обезлюдяване на селата и намален пътникопоток! Свиват автобусните разписания

Комисията за утвърждаването на транспортните схеми за обществен превоз на пътници, определена със заповед на губернатора на Кюстендил Виктор Янев, направи корекции по квотата на община Бобов дол.
“Идеята е още и за сезонно изменение на транспортните схеми за обществен превоз и съгласуване на нови маршрутни разписания по линията Кюстендил-Дупница-Кюстендил. Там отпада автобусът, потеглящ по разписание вечерта в 18.20 ч., както и първият, но само за съботния ден”, заяви заместник областният управител Райчо Цветин.
Основание за промяната е намаленият пътникопоток по някои направления. Според корекцията маршрутите ще се изпълняват само в определени дни от седмицата. “За съжаление дотам се стига, тъй като хората в малките населени места намаляват, малък е пътникопотокът заради демографските процеси”, каза още Цветин.
Комисията е утвърдила общо 11 транспортни схеми в областта с маршрутни разписания. “Спешна мярка се налага и в Бобов дол. Там за шест месеца кметът трябва да премине към пряко договаряне с превозвач за превоз на пътници с автобуси по съответните линии. Договорът трябва да се сключи до 20 януари”, добави още заместник областният управител.
ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *