Земеделски производители и животновъди протестират в центъра на София 

26 земеделски организации блокираха площада пред Министерския съвет. Основното искане на организаторите е за оставката на министър Вътев, предава БНТ. Настояват за диалог с властта. Обявиха, че подписаното споразумение вчера не е било пълно. Настояват за отваряне на Стратегическия план и вдигане на тавана на субсидиране.

Разделението в сектора продължава, въпреки подписаното споразумение на Аграрната камара и зърнопроизводителите с властта.

26-те организации, които се отцепиха и поискаха оставката на ресорния министър, днес продължават с протестите. Те обвиняват и колегите им от бранша, че са водили преговорите без прозрачност и без да бъдат изпълнени исканията им.

Вчера стана ясно, че в сектора се оформя и трети фланг – около сдружение „Обединените земеделски производители“, които се срещнаха със земеделския министър. Те заявиха, че се подготвя второ споразумение с властта, подчертаха, че не искат оставката на министъра и бяха категорични, че ако не им бъдат изпълнени исканията са готови и на блокада на границата с Гърция, в края на седмицата.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *