Иван Гешев в Дупница: Явно бях смотан главен прокурор – не съм крал, и на мен ми се иска да имам вила в Гърция, ама няма с какво да си я купя

„Безумно е да се дават пари на изборите за 1 глас. Някой вземе 300 лева за своя вот, за да избере едни негодници, които взимат 10 милиарда. И така ти и твоите роднини сте взели по 300 лева, а ще трябва да изплатите 30 000 за следващите години, но това никой не мисли. Управниците пишат това като заеми, взимат парите и заминават някъде да си ги харчат, а обикновените хора остават да ги плащат”, заяви Иван Гешев пред актив от 40 души от града на барикадите

Бившият главен прокурор Иван Гешев отрече да е ремонтирал т.нар. „регентска къща“ в Боровец. Както е известно, имотът предизвика интерес след обвинения от страна на тогавашния заместник главен прокурор Борислав Сарафов, че къщата е използвана от Иван Гешев, докато е главен прокурор, и то като лична резиденция. Появиха се и информации, че по негово нареждане е бил направен ремонт за 700 000 лева.
„Няма как аз да платя ремонта там, защото е собственост на Висшия съдебен съвет. Между другото, ръководството на Прокуратурата ще ходи сега да празнува Нова година там. Така че няма лошо. Тя е учебна база на Прокуратурата, която са ползвали много хора. Много повече пари са вкарани в Цигов чарк, там е за 150 човека. Има база и в Бяла за 80 човека. Повечето са продадени, докато по мое време базите бяха съхранявани и се поддържаха в отлично състояние. И на мен много ми се иска да имам вила в Гърция, но нямам с какво да си я купя. Явно бях смотан главен прокурор. Нито съм крал, нито съм злоупотребявал“, коментира Иван Гешев пред дупничани на среща в местен хотел.
На срещата, на която Гешев представи своята структура „Граждански блок“, присъстваха около 40 души, сред които бившият общински съветник и бивш лидер на един от синдикатите Иван Танев, председателят на Сдружението на инвалидите в града Николина Спасова, финансистът Даниела Ильова, войводата Манол Манолов и др.


Тъкмо когато Иван Гешев започна да говори пред дупничани, в някоя от съседните зали в хотела се чу силен шум от бормашина. Бившият прокурор и хората около него се засмяха и заявиха, че „това може би е саботаж“. Веднага беше изпратен човек, който помоли работниците временно да преустановят ремонтните дейности и силният шум спря.
Иван Гешев посъветва присъстващите да не се страхуват да оказват публичен натиск върху местната власт, за да могат управниците да си вършат работата и да спазват предизборните си обещания.


„Ние не сме нито партия, нито фирма, а една структура от приятели и привърженици по градове и села. Не събираме пари, а телефони, звъним си и гледаме да сме си полезни по населените места. В момента не се финансира нашата структура, работим на мускули“, заяви Иван Гешев.
На въпрос дали сегашното правителство ще падне, бившият прокурор отговори: „Дай Боже!”. „Усилено се работи, имаме общности и в Сапарева баня, и в Бобошево. Почнали сме да обикаляме по селата, в Дупница вече си имаме и офис. Ще продължим и по другите общини, в Кюстендил също се работи. Знаете, че можете да разчитате на нас да помогнем, където можем. С промяната на властта в Дупница ние вече имаме диалог с новите управляващи и поставяме въпросите, и ще продължим да го правим. Има значение, че кметът се смени, защото атмосферата беше непоносима. Виждате колко проблеми има градът, виждате цъкащите бомби във водния сектор“, заяви пък областният координатор на „Граждански блок“ за Кюстендилска област Росен Тимчев.
ДИМИТЪР ИКОНОМОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. Само питам...

    Каскет, ти сега ли разбра, че си смотан (а не само, че си бил!)? Защо се записа тогава за “докторант“ в ПИФ-а на ЮЗУ-то на Боре Тъпото? Или защото там е само за смотаняци?

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *