HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Изписаха 5-г. Марко от МБАЛ – Благоевград, загубил брат си в тежката катастрофа край Струмяни, детето остава при помощник-консула М. Лукич в София

Пострадалото завчера при тежката катастрофа на главен път Е-79 между Струмяни и Градешница 5-годишно момче от Сърбия е изписано от благоевградската болница. Детето е в добро общо състояние и може да отпътува за родината си, съобщи началникът на хирургия д-р Димитър Димитров.

„Марко тази вечер ще остане в моето жилище в София, той и неговите роднини ще бъдат мои гости, момченцето сега има нужда от домашен уют и спокойствие”, каза вчера помощник-консулът на Сърбия Миро Лукич. Той поясни, че в сряда детето ще отпътува за родния си град Върбас, който се намира до Нови Сад.

Близките в присъствието на помощник-консула вчера са взели вещите на почерненото семейство от РУП – Сандански.

„Проведохме разговор със служители на реда в Сандански, причините за тежката катастрофа се изясняват, в момента се извършват експертизи, сега с роднини на семейството отново отиваме в благоевградската болница и после тръгваме за София”, уточни още помощник-консулът Миро Лукич.

Посолството на Сърбия следи състоянието на пострадалото семейство, като лично се среща с лекуващите лекари в МБАЛ – Благоевград.

Вчера около 16,30 часа екип от хирурзи начело със завеждащия д-р Димитров извършиха повторна операция на бащата на Марко, 41-годишния Ищван Макша. Той е с тежки комбинирани травми, сред тях хемопневмоторакс и разкъсан черен дроб, което налага и втора интервенция.

Майката Дравка, както вестник „Струма“ писа, е преведена в реанимация на столичния институт „Пирогов“. Тя е на апаратна вентилация, има фрактура на три шийни прешлена и лицево-челюстна травма.

Другото пострадало дете, което се завръщало от Гърция с родителите си, 9-годишният Георги от София, остава за лечение в хирургия на МБАЛ – Благоевград. На родителите му също се провежда лечение в болницата.

ЕКИП „СТРУМА“

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *