Има поне 4 причини да губим желание за секс

Поддържането на страстта е от съществено значение за успешното развитие на една връзка.
В момента, в който нежността и интимните моменти отидат на заден план, всичко останало започва да се руши.
А за да се разреши един проблем, първо трябва да бъде открита причината за появата му. Вижте какво най-често кара партньорите да губят желание за секс:

1. Неудовлетвореност
Жените приемат присърце всички неразбирателства и обиди, особено в семейството. Може да не го показват, но гордостта им страда и от най-малкото съмнение. Ето защо, ако мъжът е казал нещо, което ги е засегнало, изобщо не е изненадващо, че не е получавал секс от седмица. Жените са склонни подсъзнателно да отмъщават на виновника по най-достъпния от всички начини – като отказват секс. За да разрешите този проблем, трябва да отделите малко време и да помислите за връзката си. Докато не отстраните причините за раздразнението си, всяка малка неприятност ще се превръща в трагедия. Заслужава си обаче да се отбележи, че не при всички двойки семейните скандали пречат на секса. При някои това разпалва още повече страстта и завършва много горещо.

2. Еднообразие
Двойките, преминали границата от три години съвместен живот, неизбежно стигат до извода, че всичко в секса е вече ясно и няма какво ново да се научи или опита. Това значително потушава любовната страст и сексът се превръща в с една идея по-често събитие от рождения ден. За да избегнете това, трябва да поемете контрола в свои ръце и да поддържате интереса към интимния ви живот. Не бива да се надявате, че желанието ще възникне от само себе си, а трябва да инициирате интерес към секса. Например, създайте романтична обстановка, гледайте заедно порно филми или просто поговорете за вашите фантазии.

3. Умора
Умората и стресът отдавна са станали наши верни спътници. Именно те често се превръщат в сериозна пречка за редовния секс. Опитайте се да не приемате присърце неприятностите в работата и отделяйте повече време за себе си. Умората и нервността се влошават при неспокоен сън и липса на физическа активност. Чувствате се претоварени през цялото време и дори не мислите за секс. За да излезете от порочния кръг, не забравяйте да включите тренировки в ежедневието си. Що се отнася до съня, трябва да си осигурявате достатъчно часове – поне 6 на ден (в идеалния случай 8). Не забравяйте да спите в проветриво помещение – чистият въздух насърчава качествената релаксация.

4. Липса на витамини
Ако на тялото ви му липсват определени вещества, вие при никакви обстоятелства няма да го накарате да желае секс. Затова се уверете, че вашата диета включва разнообразни продукти. Ако сте страстен любител на сладкото, насочете вниманието си към черния шоколад – той е по-здравословен от млечния и е отличен афродизиак. Просто не се увличайте, преяждането не допринася за сексуалното желание.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *