Има 5 начина да разрешите конфликт във връзката си

Всяка връзка и всеки брак има своите конфликтни моменти.
Колкото и любов да цари в отношенията, неразбирателствата, споровете и напрежението винаги намират начин да се появят между вас. Когато това стане е важно да знаете как да реагирате така, че да не влошите нещата, а напротив – да разрешите конфликта, без да се нараните и без да си нанесете незарастващи рани, които да продължават да кървят дори след затихване на напрежението.
Как да разрешите конфликт, без да се наранявате? Ето 5 начина да успеете да запазите хармонията във връзката или брака си.

1. Създайте си таймаут механизъм
Много е важно да се научите да броите до 10. В този смисъл е добра идея да си създадете таймаут механизъм, който да използвате вместо броене до 10. Така ще съумеете да охладите страстите, преди да са се разпалили до степен, в която да кажете нещо болезнено и да се нараните един друг. Системата за изчакване ще ви помогне да направите необходимата пауза, която ще ви даде време да осмислите случващото се и да реагирате по правилния начин.

2. Винаги се придържайте към темата
Една от най-честите грешки на двойките по време на конфликт е вмъкването на проблеми, отнасящи се до други теми, а не конкретната, която в момента е разпалила сблъсъка. Това води до още и още поводи за разгорещяване и определено не води до решаване на конкретния проблем. Затова винаги се старайте да се придържате към настоящата тема на конфликта, за да го разрешите. Избягвайте да вмъквате странични теми, свързани с други неразрешени проблеми.

3. Не се старайте да спечелите на всяка цена
Една от най-големите грешки по време на конфликт е старанието да спечелите на всяка цена. В стремежа си да сте винаги прави нанасяте ненужни удари не само по партньора си, но и по връзката и отношенията си. Научете се да замълчавате, когато се налага. Отстъпвайте в моментите, в които усетите, че напрежението достига точка на кипене. Не е важно задължително да спечелите, важно е да намерите баланса и хармонията. Само така ще успеете да разрешавате конфликтите си качествено.

4. Недейте да крещите
Крясъците не помагат в решаването на проблемите и споровете, само влошават положението. Силните децибели не помагат да бъдете чути, а тъкмо обратното – създават още повече напрежение и желание у другия да ви отвърне със същото.

5. Не забравяйте да подхождате с хумор
Чувството за хумор и смехът винаги помагат да направите трудната ситуация по-лека. Не забравяйте да подходите с хумор, когато напрежението се повиши. Така ще потушите разразяващия се пожар и ще направите конфликта по-лесен за решаване.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *