Искат спешно назначаване на вр.и.д. кмет на пернишкото село Черна гора

Кметският наместник на пернишките села Лесковец и Планиница Андрей Стойчев е внесъл докладна записка в Общинския съвет с настояване да бъде назначен временно изпълняващ длъжността кмет на пернишкото село Черна гора. В момента той изпълнява функциите и на управник на Черна гора. Причината за искането му е, че в селото не успяха да изберат кмет на миналите местни избори, тъй като двамата претенденти получиха един и същи брой гласове на балотажа. Искането си Стойчев мотивира с това, че административните дейности са силно затруднени.

„Кметството в Черна гора е запечатано и така всички регистри са недостъпни – в това число и тези за адресна регистрация, ЛРК и дори актове за гражданско състояние за 2023 г. Деловодната дейност е нарушена. В допълнение софтуерът на ГД ГРАО за издаване на удостоверения за наследници не ме допуска в полето на починалите с постоянен адрес Черна гора. Налага ми се да отклонявам искания за административни услуги, като убеждавам гражданите, че е в техен интерес да отложат до възстановяването на нормалната дейност на кметството.  Сериозно е нарушена и работата по връчване на призовки и съдебна кореспонденция“, пише в докладната Стойчев.

Кметът посочва още, че е невъзможно да е еднакво на терен в три села при критични ситуации, като последната с обилния снеговалеж.

     КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *