И учениците от Перник преминават към онлайн обучение

От утре (31 януари) учениците от областите Варна, Пазарджик и Перник преминават в обучение от разстояние в електронна среда. Министърът на образованието и науката издаде заповед за организиране на онлайн занятия след препоръка на Регионалните здравни инспекции (РЗИ).

В областите Варна и Пазарджик неприсъствено ще се учи до края на седмицата – 2 февруари, а в област Перник онлайн обучението ще продължи до 9 февруари включително.

Директорите на образователните институции от тези области следва да създадат необходимата организация за осъществяване на обучението от разстояние в електронна среда.

Преустановяването на присъствения образователен процес се случва след указания на областните щабове и местните здравни власти с цел ограничаване на грипната епидемия.

В момента онлайн учат всички ученици от област Пловдив, както и две училища от област Габрово – НУ „Васил Левски“ в община Габрово и СУ „Максим Райкович“ в община Дряново.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. Спасова

    А в Благоевград кога? Най-вероятно, когато се разболеят всички учители! Може, но тогава и онлайн обучение не ще има кой да води.

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *