Кадрови рокади в Темида: Две нови съдийки от 1 януари в РС – Благоевград и РС – Петрич

Две нови съдийки ще попълнят съставите на РС – Благоевград и РС – Петрич. От 1 януари Катя Сукалинска от РС – Сандански се премества в РС – Благоевград, а Сузана Полизоева-Дундева от РС – Добрич се мести в РС – Петрич. Това стана с решение на ВСС след предварително проучаване кои съдии къде искат да се преместят.

14 съдии ще бъдат преместени от едни районни съдилища в други по реда на чл. 194, ал. 1 от Закона за съдебната власт, но любопитното е, че от 1 януари тази възможност е предоставена само на двете съдийки от Пиринско. Останалите 12 магистрати ще почакат до 1 август, когато се очаква да е приключил външният конкурс за районните съдилища, който предстои да бъде обявен.

Сред дузината одобрени за преместване е и съдия Кристиян Стоилов, който ще смени работното си място от РС – Разлог в РС – Кюстендил. Той, както и бившата петричка адвокатка Сузана Полизоева, спечелиха външния конкурс за съдии през месец май.

Новите съдии положиха клетва в края на юли и след около 4 месеца в правосъдната система вече са с нагласа да сменят работните си места по-близо до градовете, в които живеят. Сузана Полизоева е от град Петрич и има 25-годишен юридически стаж като адвокат, преди да сложи черната тога. На външния конкурс за съдии в РС – Петрич имаше само 1 свободен щат, който бе спечелен от отличничката в конкурса адвокат Петя Хантова. 

Катя Сукалинска, която е на щат в РС – Сандански, живее в Благоевград със семейството си и отдавна прави опити да се премести, като за известен период беше командирована в Окръжен съд – Благоевград. Накрая желанието й се осъществи и след месец става част от екипа на РС – Благоевград. Съпругът й Давид Сукалински също стана съдия в РС – Разлог, след като спечели едно от трите свободни места, обявени на външния конкурс.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. поп Нафърфорий

    Дано не са ПИФ-ки от ЮЗУ-то на Боре Тъпото и Марин Мазния. Иначе и двете, дядо попе, и двете!

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *