Какво се случва с нас, когато спрем да пием кафе

Ароматът на кафето е толкова приятен. Неговия горчив вкус се е превърнал в любим на много хора по света. Ето защо и голяма част от населението обича да започва деня си с чаша гореща напитка. Но замисляли ли сте се дали не прекалявате с тази нея? Ако пиете по повече от 2 чаши кафе на ден, определено ще трябва да ги намалите. Да, кафето е една от най-приятните напитки, но определено вреди на здравето ви. Както всичко останало, което се приема в големи количества, прекалената консумация на кафе може да има негативни последици върху здравето ви. Ако сте от хората, които истински страдат, ако поради някаква причина не са си изпили кафето сутрин, имаме няколко факта, които може би ще ви накарат да се замислите по-сериозно.

Ето какво ще се случи, ако спрете да пиете кафе:

Главоболието ви ще намалее значително В първите седмици, в които не пиете кафе, е възможно да имате по-силно главоболие от нормалното. Това е така, защото тялото ви ще трябва да свиква с липсата на кофеин. След този етап, то ще намалее значително. Главоболието се появява, за да сигнализира за липсата на кофеин, с който тялото ви вече е свикнало. В момента, в който тялото ви започне да се справя само, главоболието ще спре напълно. Можете да замените чашата кафе сутрин с чаша вода с лимон или пък зелен чай, който е толкова полезен. Има и други напитки, които имат способността да ви разсънят – прясно изцеден сок, джинджифил и други.

Зъбите ви ще станат по-бели отново

Помните ли снимките си преди да започнете да пиете кафе редовно? Бяха ли те по-бели и блестящи? Кафето прави зъбите по-жълти, защото разрушава емайла им. Също така, неговият тъмен цвят допринася за появата на тъмни петна и по-тъмния цвят на зъбите. Все пак кой не иска хубави и бели зъби. Замисляли ли сте се, колко много вредите на зъбите си с кафето? Дори не е за вярване, но то е главния виновник за пожълтяването им, за това побързайте и спрете кафето. Дори ако само го намалите, ще забележите разликата. Още след първата седмица ще видите коренна разлика и дори няма да можете да повявате колко хубави и бели зъби ще имате.

Киселините ще намалеят За по-голяма част от хората е навик да пият кафето си рано сутрин и то на гладно, а това може да доведе до дискомфорт в коремната област. Честото парене е причинено именно от кафето, което сте изпили рано сутрин на гладен стомах, но повечето хора пренебрегват това и не обръщат много внимание на този проблем. За да не си нанесете допълнителни вреди, намалете консумацията на кафе и никога не си позволявайте да пиете кафе на гладно. Дори нещо малко като плод или кисело мляко са достатъчни да намалят киселините.

Ще бъдете по-спокойни

Кафето дори да не е в големи количества, ви кара да се чувствате напрегнали и понякога превъзбудени. Заради кафето дори най-малките проблеми ви притесняват, започвате да се напрягате за неща, които не биха дори ви направили впечатление, ако не пиете кафе. Без кафе, без излишно напрежение. Ето защо, ако искате да бъдете по-спокойни, спрете с кафето или поне го консумирайте само сутрин.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *