Кметът на Сапарева баня Калин Гелев иска да изтегли 900 хил. лв.

Кметът на община Сапарева баня Калин Гелев иска съгласие от общинските съветници да изтегли дългосрочен кредит от 900 000 лв. за построяване на резервоар от 500 куб.м за минерална вода.

На предстоящото заседание на ОбС – Сапарева баня местните парламентаристи ще гласуват „за” или „против” искането. Изграждането на втори резервоар за минерална вода е необходимо, за да се захранват още хотели и къщи за гости, които „никнат като гъби” в курортния град. В докладната си К. Гелев уточни, че общината има възможност да погаси дълга за 144 месеца, т.е. 12 г. от датата на подписване на договора.

Минералната вода ще се черпи от Гейзера, като ще се изгради довеждащ водопровод от Гейзера до резервоар, където ще бъдат монтирани водомери за отчитане на използваното количество минерална вода от ползвателите.

Хотели и къщи за гости, които се захранват с минерална вода, плащат по 1,20 лв. за куб.м. До момента броят на издадените разрешителни е 34. Дългът обаче ще трябва да бъде плащан от жителите на Сапарева баня.

ЙОРДАНКА ПОПОВА 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. чичо Скрудж

    Този е ниска топка, да се поучи от благоевградския пидер, който тегли смело с милиони!

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *