Комитите и ковачите в битка „на кило кръв и метър кожа“ в Петрич, оценена на 7 лв.

„Беласица“ спря да губи, но все още не е започнал да печели. След двете поредни равенства като гост следващата възможност да прибавят накуп към актива си пълния точков актив пред комитите се открива днес при завръщането им на „Царя“ срещу „Янтра“ за първия официален мач след 1,5-годишна пауза, през която петричани домакинстваха на „Арена Симитли“. Статистиката отива още по-далеч, що се касае за професионален футбол, какъвто „Бела“ игра за последно в своя дом преди повече от 15 г.

Срещу габровци вр.и.д. наставникът Светлан Кондев отново няма да може са използва контузените Симеон Бояджиев и Игор Фелипе, което отдавна не е новина. Пресният проблем идва от липсата на капитана Запро Динев, който отнесе наказание от 2 мача за червения картон предния уикенд в Своге. Освен че губят най-резултатния си футболист, бяло-червените не разполагат с друга опция за атакуващ десен външен халф, така че един измежду Живко Димитров и Димитър Иванов трябва да влезе в ролята на обърнато крило, ако треньорският щаб не измисли друг вариант в атаката.

Макар че ще е сред зрителите, вчера  З. Динев призова от клубната страница петричките фенове за мощна подкрепа. В негово и на Бояджиев отсъствие се очаква с лентата да изведе колегите си вратарят Кирил Георгиев, който е със статут на 3-и капитан.

Двата отбора са еднакво далеч от най-добрата си форма и не са вкусвали победата от 8 октомври, когато „Бела“ се наложи в Балчик, а ковачите ликуваха в Плевен, което е предпоставка за битка „на кило кръв и метър кожа“. В 5-те двубоя досега петричани са спечелили 2 пъти вкъщи, докато опонентите са 3 от 3 на своя ст. „Христо Ботев“ при голова разлика 8:8.

След като Апелативната комисия редуцира наказанието на Велислав Вуцов от 6 на 4 мача, ексцентричният специалист ще седне в днешния ранен следобед на реновираната резервна скамейка в южния град. По повод назначението на перничанина Димитър Димитров за главен рефер върлият фен на „Янтра“ Христо Петев напълно в стилистиката на габровския хумор вдигна настроението в социалните мрежи с шеговития въпрос: „Вили псувал ли го е тоя скоро, че да знаят момчетата дали да хабят нафта до Петрич?“.

Цената на входните билети остава непроменена от мачовете в Симитли, което означава, че очакваните няколко хиляди зрители трябва да се бръкнат със 7 лв.

СТАНЧО СТАНЧЕВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *