КРУПНА ИМОТНА ИЗМАМА В БЛАГОЕВГРАД! Частна финансова институция изпревари съда и обяви за продан апартамент в идеален център, докато собственикът 3 г. чака правосъдие

Частна финансова институция се намеси в казуса на една от най-крупните имотни измами в Благоевград и чрез съдебен изпълнител обяви за публична продан апартамента на 63-годишния Звонко Ковачев, откраднат по негови твърдения от Максим Димитров. Става въпрос за апартамент от 110 кв.м на пл. „Христо Ботев“ №10, до пощата, в идеален център на града. Съдебният изпълнител е обявил за продан половината от него, а определената цена за наддаване е 60 000 лв. Апартаментът се продава заради необслужвана ипотека в размер на 15 338,75 евро.

В обявата за съдебното изпълнение жилището е описано като собственост на Илияна Милева и Юлиян Милев. Илияна е дъщерята на Максим Димитров, когото Звонко помолил преди време да оправи документите на наследствения му апартамент до пощата, в който съсобственици са и двама негови племенници. Без да забележи, с един от документите, които Звонко подписал, той прехвърлил апартамента си на дъщерята на Максим, а в замяна получил право на строеж на апартамент в с. Еленово, който Илияна и мъжът й трябвало да му построят.

Както вестник „Струма“ писа през 2014 г., Звонко разбрал, че е сложил подпис не където трябва, когато един ден ключар дошъл да смени бравата на жилището. Той веднага позвънил на тел. 112 и подал жалба в полицията, после се сетил, че вероятно Максим го е изиграл, но когато му потърсил сметка, „приятелят“ започнал да го заплашва.

Тогава репортерско разследване на вестник „Струма“ установи, че само седмица след като Максим Димитров успява да прехвърли апетитния апартамент на дъщеря си, жилището е ипотекирано в софийското дружество „Финанс холд България“ ООД. Интересното е, че заемът е получен от трето лице – 38-годишната Мария Деянска, служителка на Максим Димитров, а Звонко Ковачев и М. Димитров са вписани като солидарни длъжници.

Междувременно прокуратурата отказа да образува досъдебно производство поради липса на данни за престъпление, тъй като подписът на Звонко Ковачев фигурира на всички документи. Двамата му племенници Весел и Мирослав Чуковски тогава се заканиха да вземат нещата в свои ръце и заведоха дело, с което оспорват прехвърлянето на апартамента. По него още няма влязло в сила решение, но след като се е стигнало до публичната продажба, резултатът е ясен: частната финансова институция с помощта на частното съдебно изпълнение са изпреварили за кой ли път  държавното правораздаване.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *