HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

КЪДЕ ГЛЕДАТ ИНСТИТУЦИИТЕ?! Бивш военен взе страха на цяло село, никой не смее да се оплаче от смрадта от 40-те крави в двора му, превърнал е улицата в потенциална клада с 5 хил. бали слама

Бивш военен взе страха на цяло село и никой не смее да подаде сигнал и да се оплаче от своеволията на 55-годишния Йордан Каракин, който е превърнал улицата в потенциална клада, а дома си екобомба, застрашаващи съселяните му. Мъжът отглежда около 40 крави в двора на къщата си в дупнишкото село Крайници. Складирал е големи запаси от слама за храна на животните на улицата.

Съседите му са в паника. Страх ги е, че в горещините има опасност и от най-малката искра балите да се запалят и огънят да изпепели къщите им. Много от тях са подавали анонимни сигнали по телефона в пожарната в Дупница и в полицейското управление, но от там отговорът бил, че на анонимни сигнали не се отзовават.

Няколко души от селото се оплакаха пред репортер на “Струма”, но пожелаха да останат анонимни, тъй като се страхуват от отмъщение.

„Каракин се пенсионира от военните и са захвана с животновъдство, кравите в обора му в двора в момента са около 40 глави. Свикнахме с миризмата от кравите, но сега се страхуваме да не пламне цялата улица. Наредил е около 5000 бали слама в двора на къщата си и на улицата. Само една искра може да предизвика огромен пожар с много щети и не дай си Боже – и жертви. Никой от селото не смее да му се възпротиви, защото ни е страх от него”, заяви съсед на Каракин, който призна, че ако се афишира, може да има последствия за внучетата му.

„Не беше такъв човек, но явно е преживял някаква лична драма и от 6 години насам не говори с никого и често е агресивен. Стана лош. Надяваме се, че ако вие разгласите за случващото се в селото, дано от някоя институция да дойдат на място и да го накарат поне да премести балите на безопасно място”, заяви мъжът.

Бивш полицай призна, че не минава по улицата, на която живее пенсионираният военен, сега фермер.

Репортер на вестник “Струма” потърси за коментар кметицата на селото Мариана Димитрова, която заяви само: “Не мога да кажа нищо. Живея сама…”.

По телефона ексшефът на Агенцията по храните в Кюстендил, а в момента ветеринар в лечебницата в Дупница д-р Първан Дангов заяви: „Животните на Й. Каракин се отглеждат при почти никакви условия. Нямат подходяща сграда, непочистено е в обора… Навсякъде в двора е смрад, фекалии и пикоч от кравите. Но не може да се направи нищо по въпроса. Никой не може да му забрани да отглежда животни”, заяви П. Дангов.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *