„Марек“ сдаде третото място във Втора лига след допуснат обрат в Монтана

„Марек“ допусна обрат от „Монтана“ и сдаде третото място във Втора лига след 1:2 на стадион „Огоста“. Дупничани започнаха срещата добре и още в началните минути Валери Йорданов и Николай Ганчев обстрелваха вратата, но без успех. В 12-та мин. на помощ на Васил Симеонов се притече и гредата след удар на Георги Божилов. 120 секунди по-късно домакините имаха сериозни претенции за дузпа заради интервенцията на централния бранител Боян Стойнев срещу Ричард Сила. Главният съдия Любомир Вушовски обаче остана безмълвен и не посочи бялата точка. Това все пак се случи в 35-та мин., когато Божилов игра с ръка в наказателното поле. Константин Костадинов обаче отрази изстрела на Димитър Буров, а след това показа завиден рефлекс и при добавката. Стражът на „Марек“ реагира добре отново при удар на Буров в 40-ата минута. Така момчетата на наставника Танчо Калпаков издебнаха своя шанс две минути преди края на първото полувреме. Тогава Николай Ганчев се откъсна от защитата и очи в очи с В. Симеонов не сгреши. „Монтана“ наложи волята си през втората част, като започна с атаки още от съблекалнята. В 48-та мин. Емил Янчев стреля опасно, но Костадинов отново бе на мястото си, а в 63-та мин. Сила също бе много близо до изравняването. Логичното се случи в 76-та мин., когато Владислав Цеков бе точен с глава. Марекчани виждаха поредния си хикс навън, но резервата Александър Тодоров ги попари с удар от далечно разстояние и донесе победата на своите. Така „Монтана“ изпревари „Марек“ с една точка и го измести от третата позиция. В последния си мач за годината дупничани приемат „Бдин“ в неделя от 14.00 ч.

„Мисля, че се получи интересен мач. Двата отбора се вложиха и до последно търсиха победата. Първото полувреме беше по-доброто за нас. Имахме късмета да отбележим първи. През второто полувреме бяхме принудени да играем в нашето наказателно поле. Имахме празни пространства зад гърба на тяхната защита и можеше да победим. Съжалявам, че поне не взехме точка. Познавам отлично съперника. Идеята ни беше да сме по-компактни. Равният резултат беше реален. Смятам, че и двата отбора си защитиха временните позиции, сред водещите отбори в групата сме. Не сме искали да отстъпваме толкова дълбоко, но съумяха да вдигнат оборотите през второто полувреме и да ни подложат на натиск. Всеки отбор редува добри с лоши резултати. Влязохме в лоши игри в последно време. Имаме отстъпление в последната част от сезона. Няма от какво да не сме доволни. След последния домакински мач ще направим равносметки“, коментира Т. Калпаков.

Неговият колега Николай Митов показа задоволство от  обрата и определи успеха като напълно заслужен. „Успяхме да покажем характер, искам да поздравя футболистите. Щеше да е много незаслужено, ако не победим. Получи се равностойно първо полувреме, но през втората част имаше само един отбор на терена. Казахме си каквото трябва на почивката, а играчите ми го изпълниха. Исках да се абстрахираме от резултата и да играем както трябва. На мен ми се иска да изглеждаме точно по този начин, но знаем, че не може винаги да е така“, заяви Н. Митов.
„МОНТАНА“: Симеонов, Костов, Динев, Буров, К. Илиев (79-А. Тодоров), Янчев, Каменов (65-Цеков), Тунгаров, Сила (83-И. Тодоров), Есума, Беманга.
„МАРЕК“: Костадинов, Башлиев, Стойнев, Р. Йорданов, Каймакански, Близнаков, Иванов, Д. Илиев, Божилов (63-Гущеров), В. Йорданов (51-Гогов), Ганчев.

ДИМИТЪР ИКОНОМОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *