„Марек“ с двоен удар в един ден, продаде играч в Италия и откупи национал по плажен волейбол

„Марек“ направи двоен удар в един ден с продажбата на свой играч в Италия и с откупуването на национал по плажен волейбол. Втората изходяща сделка на дупничани това лято е диагоналът Илиян Преспов, крак повлече преди около седмица Светослав Станков в посока Полша. Доскорошният му съотборник пък отпътува за Апенините и подсили амбициозния тим от серия А2 „Франко Тигано“. 200-сантиметровият диагонал, който преди няколко сезона игра в „Пирин“ /Рз/, парафира с новия си отбор на Ботуша за 1+1 г.

„Илиян договори личните си условия, уточнили сме параметрите между клубовете, говорим за продажба, не за преотстъпване. Той е на 23 години и сега му е времето да опита да развие още повече потенциала си в чужбина, а аз не се съмнявам, че ще успее“, коментира главният мениджър на марекчани Людмил Найденов.

Опции за овакантения пост са опитният левичар Димитър Дулчев и 16-годишният национал Георги Бъчваров.

„Ще направя всичко възможно, за да направя отбора по-силен. Говорих вече с момчетата, целта на всички е една – спечелване на промоция. Ще дам всичко от себе си, за да бъда максимално полезен. Започвам да уча италиански, който е много красив език и се надявам скоро да го усвоя“, заяви Преспов при представянето му с екипа на „Франко“.

От „Марек“ се похвалиха още, че са привлекли за постоянно Димитър Механджийски. 21-годишното либеро игра в Дупница под наем от „Славия“ през миналия сезон, но белите приеха офертата на четирикратните шампиони за състезателните му права и вече е тяхна собственост. През кампанията осминафиналистът от европейското първенство по плажен волейбол в Австрия през май в тандем с Димитър Василев беше резерва на Дафин Коцаков, но занапред очевидно ще получава повече шансове за изява.


Осминафиналистът от европейското по плажен волейбол Д. Механджийски /вляво/ вече е собственост на „Марек“

СТОЙЧО СТОИЦОВ

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *