Топ теми

Министър Гвоздейков: Няма бедстващи пътници, главните железопътни трасета са проходими

„Положението се нормализира. Към 6:00 ч. е последната информация. През изминалите часове обстановката беше изключително сложна. Над 30 екипа работиха на терен при силен снеговалеж и вятър.Това заяви в „Здравей, България” министърът на транспорта Георги Гвоздейков.

По думите му проблеми с влаковете има заради скъсана контактна мрежа и паднали дървета по линията. „Главните железопътни трасета са проходими, в момента се работи по две от второстепенните. Организацията е на ниво, към момента няма бедстващи пътници.  Министърът акцентира, че се е наложило пътниците да изчакат 4-5 часа.

Вчера е осигурен транспорт за около 50 ученици, които са били в столицата и е трябвало да се приберат в направление Плевен, Русе, Шумен и Варна. Те са чакали няколко часа на гарата, без яснота кога ще могат да пътуват.

„Част от хаоса се създава и от самите водачи. Когато ни информират медиите, че се очаква усложнена зимна обстановка, ние тогава се сещаме, че трябва да тръгнем на път, и то абсолютно неподготвени“, заяви Гвоздейков.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *