Музикантът с корени от рилското село Пастра Калин Вельов предложен за министър на културата в кабинета, нареден от Бойко Борисов

Музикантът с корени от рилското село Пастра Калин Вельов е кандидатът за министър на културата в правителството, предложено от коалиция ГЕРБ-СДС, стана ясно вчера, след като президентът Румен Радев връчи мандат на коалицията за съставяне на кабинет.

Калин Вельов влезе в предходния парламент през лятото на миналата година, като зае мястото, освободено от Джема Грозданова. На тези избори Вельов отново беше кандидат за депутат от ГЕРБ-СДС – София. Музикантът често посещава къщата на дядо си в Пастра. Месеците на карантина той изкара със семейството си именно в стара къща, която усърдно ремонтира в момента. Една от стаите в нея е пригодена за студио, така че в дългите мигове на изолация насред пандемията Вельов не спря да твори.

Барабанистът, работил с “Акага”, Любо Киров и куп артисти по света и у нас, е запален по спорта и няма ден, в който да не изучава красотите на планината с колело, мотор или километричен преход пеш.

Новината, че Калин, синът на Любен и Керка Вельови, е предложен за министър, бързо обходи малкото планинско селце със 100-тина жители Пастра. Според местните хора къщата на родителите на Калин не е голяма и не блести с някакъв разкош. 

„Бащата на Калин – Любен Вельов, е роден в село Пастра. От дълги години живее със семейството си в София, но всяко лято си идват на село. Тук гледат зеленчуци”, заяви вчера за „Струма” кметският наместник на Пастра Рила Румяна Михайлова. „Имат и много овошки. Калин идва когато може. Последно е бил в селото преди няколко дни. Аз не съм го виждала, но ми казаха съселяни. На всички ни прави добро впечатление, че Калин и сестра му Михаела не са високомерни хора. Михаела е дизайнер на дрехи. И двамата като пристигнат в селото, не подминават никого, поздравяват, учтиви са, внимателни… И двамата не се страхуват от селската работа. Калин окопава зеленчуковата градина заедно с родителите си, сестра му също помага. Есенно време всички се събират да приберат овошките. По нищо не личи, че са столичани… 

Много се радваме, че Калин е посочен за министър. Дано предложеното правителство бъде гласувано в парламента, та ние от Пастра да имаме човек на висок пост в държавата”, заяви Р. Михайлова. 

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *