Наградиха първенеца в пиринска бундеслига по поречието на Места

„Пирин“ (ГД) спечели последния си мач от подгрупа „Места“ на „А“ ОГ – Благоевград, след като на своя стадион победи “Брезница“ с 5:0. Сега на гоцеделчевските футболисти предстои следващата крачка към спечелване на място в Югозападната Трета лига. Това е баражът с първенеца на подгрупа  „Струма“ – „Локомотив“ (Дамяница) за определяне на областния шампион.

Веднага след срещата с брезничани тимът на наставника Димитър Крушовски получи купа и медали за първото място. Те бяха връчени от дежурния делегат Драган Стойков. Мачът не остави никакво съмнение за крайния изход още от началото си, след като „Пирин“ (ГД) стегна обръч около вратата на гостите, които използваха всяка възможност за контраатака. В 5-та мин. Байрям Иса се измъкна зад гърба на унесените напред домакините, но Реждеп Моламустафа блокира удара му. След това дойдоха минутите на бившия вратар на неврокопчани Физула Алим, който последователно бе поставен под напрежение от Ибрахим Алим, Петър Лазаров и Иван Макриев. Пропуск от 2 метра направи и Любомир Гуцев, който в 22-та мин. бе изненадан, след като топката попадна у него при ъглов удар. Капитанът на пиринци бе точен при идентично положение в 24-та мин. и откри резултата. В 27-та мин. Абдула Кичуков се пребори за една топка, измъкна се от опеката на защитата и сам срещу Ф. Алим направи 2:0. После Ангел Джунов и Илия Карапетров пробваха късмета си, но до увеличаване на преднината не се стигна. В 36-та мин. Джунов направи 3:0 с шут в долния десен ъгъл от границата на наказателното поле. В 40-та мин. най-опасният от гостите Б. Иса отново не успя да преодолее Моламустафа.

След почивката доминацията на гоцеделчевци бе пълна, а два гола с глава вкара неостаряващият Виктор Шишков (65, 70). Пропуски направиха Даниел Головодов, Николай Николов, Иван Макриев и Абдула Кичуков, като на два пъти и гредите спасиха „Брезница“.

АЛЕКСАНДЪР ГЕОРГИЕВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *