На купон с песни и танци над 200 ЮЗУ студенти и преподаватели празнуваха заедно 8 декември, късметлии си тръгнаха с ваучери за спа и почивка в Гърция от томболата

На парти с томбола, песни, танци и много емоции  200 студенти, докторанти и преподаватели от Югозападния университет в Благоевград празнуваха заедно 8 декември. В заведение в близост до Благоевград се събраха представители на няколко факултета – по обществено здраве, здравни грижи и спорт, Техническия… Както винаги на ниво – и в обучението, и в купона бяха и математиците, още повече че от тяхната катедра към ПМФ редовно си организират срещи в неформална обстановка, като акцентират на индивидуалния подход и имат добър тренинг.

Самият ресторант е с капацитет за над 200 човека, а за студентския празник нямаше нито едно свободно място и решилите да се присъединят по-късно, така и не успяха, тъй като нямаше къде да седнат.   

Най-осезаемо бе присъствието на задружната академична общност на Стопанския факултет начело с новоизбрания декан доц. Райна Димитрова, заместниците й проф. Милена Филипова и доц. Диляна Янева. От преподавателския състав почти нямаше отсъстващи и от четирите катедри – „Икономика”, „Туризъм”, „Финански и отчетност” и „Мениджмънт и маркетинг”, доказаха, че не само могат да работят съвместно и успешно, но и да се веселят.

С подготовката на мащабния купон се зае гл. ас. Любомира Пинелова, а в знак на благодарност за прекрасната организация студенти я изненадаха с ефектен букет.

Партито започна с поздрав от страна на декана, която пожела на студентите годините им в Югозападния университет и в Стопанския факултет да са изпълнени с вълнуващи преживявания, верни приятелства и успешно положени изпити.

Наред с песните, танците, наздравиците и извилите се кръшни хора имаше и томбола. Голяма част от наградите бяха осигурени от спонсори – възпитаници на факултета, които понастоящем са се реализирали успешно в различни сфери. Голямата награда – уикенд за двама в Гърция, бе спечелена от студент, а други от късметлиите се „утешиха” с ваучери за спа процедури.

„Аз лично не участвах в томболата, за да не съм в конфликт на интереси”, коментира с усмивка доц. Димитрова. Деканът сподели, че за пръв път на факултетно ниво 8 декември празнуват всички заедно – студенти, докторанти, преподаватели, служители от администрацията. Тя изрази надежда, че това ще се превърне в традиция, а дори и години след завършването си възпитаници на Стопанския факултет ще пазят спомените и тези хубави моменти.

Думите на декана доц. Димитрова потвърдиха и студенти. Те разказаха, че са били в ресторанта докъм полунощ, след което са продължили купона в пиано бар.

„Всичко – като се започне от отношението на преподавателите към нас, организацията, менюто, музиката… беше на много високо ниво. Това е най-хубавият студентски празник, който сме имали досега”, заявиха студенти от Стопанския факултет.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. Само питам...

    Къде е Боре Тъпото, как така е пропуснал гювеча, нали и он е “топ-мЪтематик“?!?

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *