Неврокопски гимназисти с отлично представяне на Европейската олимпиада по статистика, всичките 29 екипа се класираха за втори кръг

За четвърта поредна година Неврокопската професионална гимназия „ДимитърТалев“ в Гоце Делчев участва в предизвикателството Европейска олимпиада по статистика за ученици. Тази година училището се представи от 29 екипа, в които се включиха ученици от 8 до 11 клас от направление „Икономика и туризъм“, а техен ментор е Катя Бойкова, старши учител по теоретично обучение в професионалното направление „Администрация и управление”.

В първия етап от националния кръг на олимпиадата учениците трябваше да решат три теста, всеки от които съдържаше по 10 въпроса, включващи основни знания по статистика, използване на официалните източници на статистически данни, интерпретиране на статистически отчети.

Впечатляващ е фактът, че на база показаните знания, подготовка и мотивация всички екипи на НПГ са класирани за участие във втори кръг на престижната надпревара. Най-добри резултати в категорията 10-12 клас е постигнал Димитър Камишев – 9 точки от максимални 10, а в категория 8-9 клас – Симона Чаушева и Ивана Ейкова – 8,8 точки, като и в двата раздела гимназистите на Неврокопската гимназия са в Топ 5 по успеваемост.

„Като ментор изказвам своята благодарност към учениците за проявения интерес, за доверието към мен и за достойното представяне! Удоволствие е да работя с мотивирани млади хора и заедно да участваме в това предизвикателство!“, споделя Катя Бойкова.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *